Найбільша катівня Європи: РФ влаштувала пекло в захопленому Мелітополі

3 жовтня 2023, 23:48
Викраденнями і знущаннями росіяни намагаються змусити жителів Мелітополя співпрацювати.
Російські військові, Мелітополь
Окупанти РФ влаштували терор у Мелітополі / Міноборони РФ, відкриті джерела

З початку окупації Мелітополя Росією у лютому 2022 року гаряча лінія "Викрадені мелітопольці" зафіксували 311 викрадень, при цьому в полоні досі перебувають 107 осіб, а доля ще 56 невідома.

Як кажуть співробітники лінії "Викрадені мелітопольці", реальна кількість викрадених місцевих жителів в 3-4 рази вище, йдеться в матеріалі видання "Важные истории".

Мелітополь окупанти перетворили на найбільшу в'язницю в Європі, а викраденнями і знущаннями росіяни намагаються змусити жителів співпрацювати із загарбниками, при цьому в разі відмови вони влаштовують справжній терор, йдеться в статті.

відео дня

Зазначається, що окупанти намагаються хапати учасників руху опору. При цьому кабінети для допитів і тортур знаходяться поруч з камерами, тому полонені чули, як інших катують.

Як розповів 29-річний ландшафтний дизайнер з Мелітополя Максим Іванов, його кілька разів затримували і били російські військові. "Багато хто досі не вірить: як це, в 21 столітті і тортури? Через це пройшов я, через це пройшли тисячі хлопців і дівчат, це відбувається досі", — пояснив він.

Іншого мелітопольця Сергія окупанти РФ привезли до будівлі колишнього ПТУ-24, де оселилися співробітники Росгвардії. Він бачив приміщення з ланцюгами всередині, поруч був невеликий спортзал, в якому знаходилися люди. Вони сиділи на підлозі в різних кутах з мішками на головах.

Як пишуть журналісти, деякі ув'язнені не змогли витримати знущань. Єдиним виходом в таких ситуаціях було самогубство.

Мелітопольця Ярослава викрали разом з іншими містянами у травні 2022 року, коли вони ловили стільниковий зв'язок після комендантської години. Хлопець став свідком вбивства невідомої йому людини в камері.

Місцевий житель Олексій за 36 днів пройшов три допити. У його сім'ї вимагали 10 тисяч доларів, але отримали — 5. Чоловіка так і не відпустили. Це сталося тільки після передачі російським військовим додаткової тисячі доларів.

Раніше повідомлялося про те, що армія України б'є війська РФ у напрямку Мелітополя. Сили оборони України продовжують працювати над звільненням своїх територій на Мелітопольському напрямку Запорізької області, розповів Сергій Кузьмін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що штаб ворога в Мелітополі обезголовлений ракетним ударом ЗСУ. Сили оборони вдарили по секретній базі окупантів у тимчасово окупованому Мелітополі.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти