Російські окупанти знищили новітню лабораторію в Чорнобилі вартістю 6 млн євро

23 березня 2022, 03:40
684
Там було близько 100 одиниць сучасного вартісного аналітичного обладнання, аналогів якого немає в Європі.
1647997715-5416.jpg
Окупанти розграбували лабораторію в ЧАЕС/ facebook.com/dazv.gov.ua

У тимчасово захопленому РФ Чорнобилі окупанти розграбували і знищили новітню центральну аналітичну лабораторію вартістю 6 мільйонів євро. Вона розташована в зоні відчуження.

Як повідомляє пресслужба Державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС", лабораторія є унікальним комплексом з потужними аналітичними можливостями, може надавати послуги на будь-якому етапі поводження з радіоактивними відходами, від кондиціонування до захоронення, а також на стадії досліджень і розробки технологій.

"На базі лабораторії знаходилися високоактивні проби і зразки радіонуклідів, які знаходяться в руках ворога, чим сподіваємося він зашкодить собі, а не цивілізованому світу", - зазначили в держпідприємстві.

відео дня

читайте такожУ Міноборони назвали п'ять речей, які гарантують програш Росії у війніТакож відомо, що Центральна аналітична лабораторія в Чорнобилі була модернізована в рамках співпраці європейських та українських фахівців у сфері ядерної безпеки. Там було близько 100 одиниць сучасного вартісного аналітичного обладнання, аналогів якого немає в Європі.

Зазначається, що лабораторія виконувала стратегічні, унікальні функції.

Нагадаємо, 22 березня, постачальник метеорологічних даних ЄВМЕТСАТ зупинив співпрацю з Росією. Він був останнім західним погодним агентством, яке обмежило обмін інформацією з РФ після її повномасштабної війни в Україні.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти