Росіяни не можуть наступати вночі: британська розвідка назвала причину

12 грудня 2023, 11:53
В британській розвідці назвали ключову перевагу Сил оборони України перед російськими окупаційними військами, що дозволяє проводити операції вночі.
Росіяни не можуть наступати вночі: британська розвідка назвала причину
Росіяни не мають достатнього технічного забезпечення для наступу вночі / Колаж Главред, фото: 43 окрема механізована бригада, Міноборони РФ

За повідомленням британської розвідки, російські військові зазнають труднощі в нічних боях через недостатню підготовку та відсутність приладів нічного бачення. У той час, як Сили оборони України активно використовують нічний час для проведення операцій. Про це йдеться у звіті розвідки Міноборони Британії, опублікованому у вівторок, 12 грудня.

У повідомленні британської розвідки зазначили, що наприкінці листопада користувач соціальних мереж, який представився російським солдатом, який дислокується в Херсоні, акцентував увагу на відсутності приладів нічного бачення (ПНБ) і камер для слабкого освітлення у безпілотних літальних апаратах.

NVG часто фігурують серед запитів російських підрозділів. Водночас, у розвідці вказують на те, що українські військові часто використовують прилади нічного бачення, які надають їм їхні міжнародні партнери.

відео дня

"У російській проблемі, ймовірно, є й культурний елемент: російська військова підготовка рідко приділяла особливу увагу нічним навчанням. Натомість вони зазвичай будуються на стандартних заходах у денний час, щоб справити враження на приїжджих старших офіцерів. Навпаки, російський солдат заявив, що українські сили "рухаються здебільшого вночі", – ідеться в повідомленні.

Війна Росії проти України - останні новини

Два дні тому противник розпочав широкомасштабні наступальні операції, використовуючи бронетехніку в районі Авдіївки та Мар'їнки. Про це повідомив командир оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Як зазначив аналітик порталу Defense Express Сергій Згурець, російські війська досягають тактичних успіхів на заході від Бахмута, неподалік від населених пунктів Богданівка, Хромове і Іванівське. Ці події створюють потенційну загрозу для Часового Яру.

Командувач Сухопутними військами Олександр Сирський розповів, що Російська Федерація мобілізувала додаткові військові резерви і розпочала атаку на ключовий пункт на сході. Противник намагається захопити населений пункт Синьківка.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти