Росія випустила по Україні більшу частину свого ракетного арсеналу - Зеленський

24 квітня 2022, 00:28
483
Зеленський закликає визнати світову спільноту Російську Федерацію країною-терористкою.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський / Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що країна-терористка РФ вже випустила по Україні більшу частину свого ракетного арсеналу.

У традиційному відеозверненні в суботу, 23 квітня глава держави підкреслив, що Росія має ще достатню кількість ракет, щоб наносити нові удари по українських містах і тероризувати мирне населення.

Зеленський закликає визнати світову спільноту Російську Федерацію країною-терористкою, а її армії - терористичною організацією. На цьому Україна наполягатиме в переговорах із західними партнерами.

відео дня

"Те, що вони (російські військові - ред.) наробили - це достатній аргумент для світу, щоб врешті визнати російську державу спонсором тероризму, а російську армію - терористичною організацією. Будемо наполягати на цьому і надалі в переговорах з нашими партнерами. Альтернативи такому визнанню просто немає, тому це правда. Російська держава стала терористом і не соромно, а якщо не соромно, то це свідомо, а значить повинна бути максимальна відповідальність", - підкреслив український президент.

читайте такожЗеленський жорстко відповів на ракетний обстріл Одеси і заявив про нові жертви

Ракетний удар по Одесі

Окупанти 23 квітня завдали ракетний удар по Одесі. Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що ППО збила кілька ворожих ракет, що також підтверджують і місцеві. Мінімум одна з ракет впала і вибухнула. Один з місцевих згорів у своїй машині у дворі одного з будинків.

Оперативне командування "Південь" заявило про ймовірність повторного ракетного удару.

Угруповання ППО Повітряного командування "Південь" з 14:00 до 15:00 вела бойові дії зі знищення крилатих ракет ворога.

Ракети були запущені літаками стратегічної авіації ТУ-95. Було знищено два ворожих снаряди і два безпілотники, які імовірно здійснювали корекцію польоту. Відзначається, що дві ракети вразили військовий об'єкт і 2 в житлові будинки.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив про 5 загиблих і 18 поранених, серед загиблих тримісячна дитина.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти