РФ атакує Україну дронами-камікадзе: в декількох областях гучно, вже є збиті "шахеди"

11 лютого 2023, 19:54оновлено 11 лютого 2023, 20:26
У трьох областях дуже гучно – працює ППО. Повідомляють, що вже є збиття.
Дым, дроны-камикадзе Шахед
РФ атакує Україну дронами-камікадзе/ pixabay.com, Telegram

Країна-агресорка Росія знову атакувала Україну дронами-камікадзе. Найбільша загроза ударів "шахедами" зберігається на сході та півдні нашої держави. Так, через дрони повітряна тривога була оголошена у Запорізькій та Дніпропетровській області.

Про "шахеди" на території області повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. Він написав у Telegram, що є загроза атаки такими дронами і закликав мешканців регіону пройти в укриття.

Про небезпеку також попередили голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук і очільник Нікопольської РДА Євген Євтушенко. Лукашук написав, що "шахеди" заходять з півдня.

відео дня

У моніторингових групах в Telegram також повідомляється, що є загроза ударів дронами у Запоріжжі та області.

РФ атакует дронами-камикадзе
Збиття "шахеда" на Півдні України/ скрін

Український військовий журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що група "шахедів" рухається в бік Дніпра, але дрони можуть долетіти і до Київщини. Після цього він написав, що було збиття ворожих дронів в Запорізький та Дніпропетровські області.

Також Цаплієнко повідомив, що на Херсонщині в Бериславському районі збили один "шахед".

Масовий ракетний удар по Україні 10 лютого

Нагадаємо, 10 лютого російські окупанти завдали по Україні масованого ракетного удару. У Львівській області російська ракета впала біля автобусної зупинки. Сталося це біля села Козлів Золочівського району. Ракета не вибухнула, рух транспорту там був перекритий.

Окупанти влучили в об'єкт критичної інфраструктури у Хмельницькій області. У Харкові зафіксовано 10 прильотів, у Дніпропетровській області збили 2 дрони-камікадзе, а по Запоріжжю за годину запустили 17 ракет.

Як повідомив Валерій Залужний, солдати і офіцери ЗСУ ввечері 9 лютого і вранці-вдень 10 лютого знищили 61 крилату ракету і п'ять безпілотників російських окупантів.

Після цього ввечері 10 лютого країна-агресорка РФ також атакувала Україну дронами-камікадзе. Російські окупанти запустили по території України безпілотні літальні апарати. Вони були зафіксовані в Дніпропетровській і Миколаївській областях.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти