Викрито ще одного недоброчесного співробітника ТЦК: на чому спіймали

14 серпня 2023, 17:09
Представник ТЦК брав захмарні суми за одну послугу.
Викрито ще одного недоброчесного співробітника ТЦК: на чому спіймали
Представнику ТЦК загрожує до 8 років позбавлення волі / Колаж Главреда. Фото: прес-служба Нацполіції

У Хмельницькій області викрили ще одного представника місцевого ТЦК на корупції. Встановлено, що чоловік через "схему" з ВЛК допомагав призовникам ухилятися від військової служби.

Як повідомляє прес-служба Нацполіції, представник центру навіть встановив "прайс" - за "пакет послуг" - довідку про непридатність - брав від 4500 доларів або майже 170 тисяч гривень.

Слідство з'ясувало, що співробітник ТЦК організував "схему" з лікарями ВЛК, пропонував потенційним призовникам "домовитись про позитивне рішення військової комісії" щодо виключення зі списків комісаріату за станом здоров'я.

відео дня

Чоловіка затримали 11 серпня під час отримання хабаря від ухилянта. З місця злочину вилучили все ті ж 4500 доларів. Фігуранту оголошено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) ККУ. Підозрюваного взято під варту із правом внесення майже 215 тисяч гривень застави. Окрім того, його відсторонено від посади.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває за процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Ситуація з військкомами і ТЦК

З початку масштабної перевірки військкоматів й Територіальних центрів комплектування, ініційованих президентом Володимиром Зеленським, на корупції було викрито десяток недоброчесних представників цих структур.

Процес запустив випадок з одеським військкомом Євгеном Борисовим, у якого журналісти знайшли елітне майно за кордоном, придбане вже після 24 лютого 2022 року.

Крім того, відгримів також скандал з дніпровським військкомом Анатолієм Пікалом та військкомом із Рівненщини, який брав участь у жорсткому побитті підлеглого. А військком на Закарпатті змушував солдатів будувати собі маєток.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти