Рада призначила віцепрем'єрів: які напрямки очолять Кулеба і Стефанішина

5 вересня 2024, 15:52
238
Ольгу Стефанішину та Олексія Кулебу призначено віцепрем'єрами.
Кулеба, Стефанишина
Олексія Кулебу та Ольгу Стефанішину призначено віцепрем'єрами / Колаж: Главред, Фото: president.gov.ua, Facebook/olga.kravets.796

Верховна Рада призначила Ольгу Стефанішину віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції - міністром юстиції України.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram.

За його словами, призначення Стефанішиної підтримали 253 народні депутати на пленарному засіданні Верховної Ради в четвер.

відео дня

Як повідомлялося, 4 вересня Верховна Рада звільнила віцепрем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгу Стефанішину для подальшого перепризначення на нову посаду.

Стефанішину було призначено на посаду віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України 4 червня 2020 року. До цього з березня 2017 року по вересень 2019 року вона була керівником Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

Хто така Ольга Стефанішина

Ольга Віталіївна Стефанішина — українська юристка. Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України (з 4 червня 2020 року). Є членом міжнародних комісій:

  • комісія зі співробітництва між Урядом України та Урядом Словаччини;
  • українсько-німецька група рівня з економічного співробітництва.

Отримала орден "За заслуги" III ст. (21 грудня 2023) — за вагомий особистий внесок у розвиток міждержавного співробітництва, плідну дипломатичну діяльність та високий професіоналізм, пише Вікіпедія.

Крім того, на своєму засіданні в четвер, 5 вересня, Рада також призначила Олексія Кулебу віцепрем'єром із відновлення - міністром розвитку громад і територій України.

Як повідомив у Telegram-каналі народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк, за відповідне рішення проголосували 240 парламентаріїв.

Скріншот
/ Скриншот

Як повідомлялося, Кулеба до призначення в Кабінет міністрів із 24 січня 2023 року обіймав посаду заступника керівника Офісу президента України, а до цього, з лютого 2022 року, двічі призначався головою Київської обласної державної адміністрації. Раніше, із січня 2021 року, Кулеба був першим заступником голови Київської міської державної адміністрації, а до того обіймав посаду директора Департаменту міського благоустрою виконавчого органу Київської міської ради.

9 травня 2024 року Верховна Рада звільнила віцепрем'єра з відновлення - міністра розвитку громад територій та інфраструктури Олександра Кубракова. Ініціатори з керівної фракції "Слуги народу" назвали причиною провал створеного наприкінці 2022 року Мінвідновлення шляхом приєднання до Мінінфраструктури Мінрегіонбуду і заявили про необхідність відновлення останнього. Уряд за кілька днів призначив в.о. глави Мінвідновлення першого заступника міністра Василя Шкуракова.

4 вересня у фракції "Слуга народу" заявили, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури буде розділено на два міністерства, але не відразу, а за кілька місяців.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада проголосувала за призначення Андрія Сибіги на посаду глави МЗС України замість Дмитра Кулеби. Сибіга працював надзвичайним послом у Туреччині та був заступником керівника Офісу президента України.

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський перерахував кандидатів, яких пропонується призначити в уряд. Глава держави був присутній на засіданні фракції "Слуга народу" і переконував народних депутатів ухвалити його концепцію щодо змін в уряді після того. Це сталося на тлі того, як Рада сьогодні провалила низку голосувань про звільнення міністрів.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти