Протести в Україні неминучі: експерт спрогнозував, чи загрожує Зеленському доля Януковича

5 вересня 2021, 03:50
Всі чекали від Зеленського миротворчого ухилу, але він опиняється в кільватері попередньої влади та схожий на патріотичну пародію Порошенка, зазначив Кочетков.
Зеленський
Володимир Зеленський / Фото president.gov.ua

Протести в Україні восени неминучі, причому причина може бути абсолютно будь-якою. Таку думку в коментарі Главреду озвучив політичний аналітик Олександр Кочетков і спрогнозував, чим акції протесту можуть загрожувати президенту Володимиру Зеленському.

Активність протестів в Україні, як правило, не залежить від серйозності приводу, зазначив експерт. За його словами, досить п'яного ДТП за участю нардепа.

"Головне, що існує в Україні - відповідність очікуванням більшості виборців і курсу, який проводить влада на чолі з Зеленським. Тобто всі чекали від нього якщо не проросійського, то явно миротворчого ухилу, але в сьогоднішній момент він опиняється в кільватері попередньої влади та схожий на патріотичну пародію Порошенка. Цього від нього не чекали як проросійські виборці, які за нього активно голосували, так і праве крило, оскільки цим він заходить на їхнє електоральне поле. І це якраз є головною передумовою для збурень, а привід обов'язково знайдеться", - вважає Кочетков.

відео дня

Але до результату Януковича це невдоволення не призведе, зазначив експерт і пояснив свою позицію: "Це абсолютно очевидно, оскільки у нього (Януковича, - ред.) була конструкція, зацементована і залізобетонна, яка зноситься повністю і з неї не можна було демонтувати жоден елемент (що, власне, і сталося). У Зеленського такої конструкції немає - у нього будують сценічні декорації, які можна буде розібрати в будь-який момент".

Як повідомляв Главред, 14 серпня в Києві відбулися сутички між націоналістами та правоохоронцями.

В ході запланованої акції на вулиці Банковій біля Офісу президента Нацкорпус відмовився виконувати вимогу щодо огляду при проході до ОП і пішов на прорив. Мітингувальники кидали в поліцейських шини і шашки, а також заливали правоохоронців газом. У відповідь поліцейські були змушені застосувати спецзасоби.

Пізніше в Нацполіції повідомили, що порушено кримінальне провадження за умисне нанесення тілесних ушкоджень співробітникам правоохоронних органів в ході акції протесту в центрі Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти