Продукти, генератори та речі: росіяни вщент знищили 300 тонн гуманітарки у Львові

19 вересня 2023, 16:49
198
Російський удар завдав серйозних втрат гуманітарній організації "Карітас-Спес Україна" у Львові.
Продукти, генератори та речі: росіяни вщент знищили 300 тонн гуманітарки у Львові
На місці події працюють спецслужби/ Колаж Главреда. Фото: Caritas-Spes Ukraine

Росіяни атакували промислове підприємство у Львові, де розташовувався склад гуманітарної допомоги від організації "Карітас-Спес Україна". Працівники гуманітарної місії не постраждали, але склад був повністю зруйнований, а близько 300 тонн гуманітарної допомоги, яка знаходилася в ньому, згоріли вщент. Про це у своїй офіційній заяві повідомила, гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун.

"Я найрішучіше засуджую російський удар, унаслідок якого сьогодні вранці було зруйновано склад неурядової організації "Карітас-Спес" у Львові", - сказала Браун.

Вона наголосила на тому, що ця організація надавала важливу допомогу людям, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні. Зараз на місці події працюють спецслужби для підрахунку остаточної суми збитків.

відео дня

Представники Львівської архиєпархії, які були відповідальні за склад, повідомили, що серед втраченого майна є 33 палети із продуктовими наборами, 10 палет з гігієнічними наборами та консервами, 10 палет з генераторами та одягом. Зі складу вдалося врятувати транспортні засоби з гуманітарним вантажем.

Координаторка ООН висловила занепокоєння через збільшення числа атак на гуманітарні об'єкти впродовж року і нагадала, що такі атаки суворо заборонені міжнародним гуманітарним правом. Деніз Браун закцентувала на важливості дотримання міжнародного гуманітарного права, нагадуючи, що гуманітарні співробітники, установи та активи мають статус захищених в рамках цього права.

Вона підкреслила, що будь-які удари по них суворо заборонені і такі атаки ставлять під загрозу життя та добробут людей, які вже постраждали від наслідків війни.

Атака на Львів 19 вересня

Нагадаємо, у ніч на 19 вересня, близько п'ятої години ранку, російські окупанти влаштували атаку на Львівську область за допомогою дронів-камікадзе типу "Шахед". Сили ПВК "Захід" успішно збили 15 з 18 таких дронів, при цьому сім з них були знищені над повітряним простором Львівщини.

Були зафіксовані три влучання дронів в промислові склади у Львові. На цих складах виникли загоряння в чотирьох локаціях.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти