Президент Чехії проти відправки військ НАТО в Україну, бо вона "не частина Альянсу": в МЗС відповіли

6 лютого 2022, 17:06
Очільник МЗС України Дмитро Кулеба назвав цю заяву "черговою спробою Земана завдати шкоди українсько-чеським відносинам".
Президент Чехії проти відправки військ НАТО в Україну, бо вона 'не частина Альянсу': в МЗС відповіли
Президент Чехії Мілош Земан виступив проти відправки військ НАТО в Україну / Reuters

За словами президента Чехії Мілоша Земана, Прага виступає проти відправки військ Північноатлантичного альянсу в Україну.

Земан зробив відповідну заяву в інтерв’ю телеканалу CNN Prima News. Він назвав недоцільним відправлення військових в Україну, тому що вона не є членом НАТО.

"Україна не є частиною НАТО, і тому направлення військовослужбовців туди вважаю недоцільним", – зазначив Земан.

За його словами, він вважає напруженість, яка зараз виникла, словесною війною з обох сторін, і хотів би, щоб вона залишалася такою.

На таку заяву уже відреагували в українському Міністерстві закордонних справ. Очільник відомства Дмитро Кулеба заявив, що такі висловлювання є вже не першою спробою Земана нашкодити українсько-чеським відносинам.

"Чергова спроба президента Земана завдати шкоди українсько-чеським відносинам завершиться черговою невдачею. З нетерпінням чекаю в Україні Яна Ліпавського. Він представляє відповідальний уряд, який розуміє, яку небезпеку для Чехії та Європи загалом становить агресія РФ проти України", – написав Кулеба у Twitter.

Очільник чеського МЗС Ян Ліпавський повинен прибути в Україну наступного тижня разом з міністрами закордонних справ Словаччини та Австрії.

Нагадаємо, наприкінці січня уряд Чехії схвалив передачу Україні 4000 артилерійських снарядів через можливий напад Росії. Йдеться про артилерійські боєприпаси калібру 152 мм.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти