"Польська" модель Гетманцева про оподаткування може знищити малий бізнес - ЗМІ

10 жовтня 2023, 17:59оновлено 10 жовтня 2023, 18:42
316
Підприємці неодноразово закликали президента Володимира Зеленського позбавити Гетманцева депутатського мандату.
'Польська' модель Гетманцева про оподаткування може знищити малий бізнес - ЗМІ
/ УНИАН

Ініціатива голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради Данила Гетманцева щодо запровадження польської моделі оподаткування фізичних осіб-підприємців може стати черговим намаганням знищити бізнес під час війни, йдеться у статті УНІАН. До таких висновків ЗМІ спонукають факти, що стосуються попередніх рішень Гетманцева.

Гетманцеву пригадали його порівняння українського бізнесу "з гусаками, яких треба обскубувати".

У статті підкреслюються, що підприємці неодноразово закликали президента Володимира Зеленського позбавити Гетманцева депутатського мандату.

відео дня

Крім того, Гетманцев, йдеться у повідомленні, за даними ЗМІ, має бізнес у Криму, який наповнює бюджет Росії, та маму-мільйонерку.

Зауважується, що Гетьманцев був у центрі скандалу довкола корупційних схем "Укравтодору" часів Януковича. Журналісти тоді стверджували, що Гетманцев представляв інтереси голови відомства Демішкана.

У розслідуванні також розповідалося про корупційні схеми "Укравтодору" часів Януковича та зв'язки його голови Володимира Демішкана з Гетманцевим. Також, розслідувачі розповіли як Гетманцев представляв інтереси Демішкана.

Також, вже у 2022 році Гетманцев відзначився причетністю до необгрунтованого блокування податкових накладних.

Сьогодні ж, під час повномасштабного російського вторгнення, Гетманцев хоче запровадження змін в системі єдиного податку. Однак, йдеться у статті, крім слів, жодних аргументованих підтверджень не надається.

"Ба більше, ця ж система чомусь раніше працювала і Гетманцева усе влаштовувало, а от на другому році повномасштабного вторгнення чомусь терміново потрібна "реформа", що може вилитися у знищення тих самих представників бізнесу, котрі не переживуть чергове "обскубування", - йдеться у публікації УНІАН.

У відповідь представники бізнесу (зокрема через ризик можливих необгрунтованих перевірок, санкціонованих, на думку підприємців, Гетманцевим) створили громадську організацію, яка буде опікуватися розвʼязанням цієї проблеми.

Серед пріоритетних завдань називають зміну законодавства, побудову нового діалогу з владою та рейтингу недоброчесних правоохоронців. Ініціативу підтримали вже понад 100 компаній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти