Політолог спрогнозував, хто може стати наступним президентом України

2 лютого 2021, 06:34
Віктор Небоженко назвав головних суперників Зеленського на виборах.
Офіс президента
Непогані шанси зайняти офіс на Банковій у Медведчука, вважає Небоженко / УНІАН

Якщо чинний глава держави Володимир Зеленський збереться боротися за другий президентський термін, то конкуренцію йому можуть скласти Петро Порошенко і Віктор Медведчук. Причому в останнього непогані шанси зайняти офіс на Банковій.

Таку думку в коментарі Главреду озвучив політолог і соціолог, директор соціологічної служби Український барометр Віктор Небоженко.

"На ділі у Володимира Зеленського є всього два можливих противника в другому турі - Петро Порошенко і Віктор Медведчук. Один з них вже був президентом, а у другого – непогані шанси ним стати. Принаймні, поки ОПЗЖ перебуває на підйомі. Водночас я не впевнений, що колега Медведчука по партії, Юрій Бойко, за рейтингом якого вже активно стежать, збереться йти в президенти", - вважає експерт.

За словами політолога, щойно зайде мова про висунення Бойка в президенти, одразу ж постане питання з "вишками" - обійти цю історію буде складно. При цьому Медведчук в цьому сенсі "бездоганний, оскільки він все своє майно давно записав на дружину, дітей та інших родичів".

Небоженко вважає, що шанси Порошенка вийти в другий тур із Зеленським поки ще високі, "але він незабаром може виявитися далеко не єдиним на правому фланзі – крім нього, там можуть з'явитися ветерани війни, які з легкістю "відірвуть" у нього крило націоналістів і соціал-демократів".

читайте також"Тепла ванна" для президента: експерт оцінив правдивість рейтингів Зеленського

Рейтинг Володимира Зеленського і партії Слуга народу - останні дані:

  • Нове опитування КМІС продемонструвало дуже погану картину для партії Слуга народу і президента Володимира Зеленського. Рейтинг "слуг народу" - трохи більше 11%, а рейтинг Зеленського - на рівні 20%.
  • Партія президента впала на четверте місце, пропустивши вперед ОПЗЖ, Європейську солідарність Петра Порошенка і партію Батьківщина Юлії Тимошенко.
  • За Зеленського (якби президентські вибори відбулися в другій половині січня 2021 року) віддали б голоси 13,4% всіх опитаних і 19,8% серед тих респондентів, хто визначився з вибором.
  • Згідно з попереднім опитуванням КМІС, Володимир Зеленський також втрачав популярність. Якби президентські вибори в Україні відбулися наприкінці 2020 року – то рівень підтримки Зеленського коливався б на позначці в 27%.
  • Як свідчить опитування соціологічної групи Рейтинг, якби вибори президента України відбулися на початку січня 2021 року, найбільше голосів отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський. Зеленського підтримали б 26,2% тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти