Під шумок навчань: у РФ вигадали страшилку про перекидання зброї НАТО на Донбас

2 червня 2021, 13:58
110
На Донбас нібито планується доставити сучасне озброєння і боєприпаси, заявили в РФ.
У РФ оцінили підготовку навчань Sea Breeze
В Україні пройдуть навчання Sea Breeze / mil.gov.ua

У Міністерстві оборони Росії зробили заяву про те, що в Україну нібито готується таємна поставка озброєнь сил НАТО для використання на Донбасі.

Як заявив офіційний представник МО РФ, під прикриттям великих військових навчань в Україні із залученням сил НАТО Sea Breeze в країну доставлять партію сучасного озброєння для переправлення на Донбас, повідомляє Інтерфакс.

"Під прикриттям проведення навчання планується доставити сучасне озброєння, боєприпаси та матеріальне майно для українських військ", - сказав Конашенков журналістам у середу.

Звернемо увагу, що в російському фейку використаний ще один заїжджений штамп РФ про участь у війна на Донбасі "націоналістів".

"Надалі, як і в колишні роки, все це буде направлено українським військам і націоналістичним формуванням, дислокованим поруч з непідконтрольними Києву районами в Донецькій і Луганській областях", - додав представник МО Росії.

читайте такожУ Лаврова запанікували через навчання СБУ і висунули Києву нові звинувачення

Навчання Sea Breeze 2021:

У навчаннях Sea Breeze в 2021 році планується участь рекордної кількості країн НАТО і партнерів Альянсу.

В акваторію Чорного моря для участі в навчаннях увійде понад 30 бойових кораблів.

Минулого року в навчаннях брало участь понад 20 кораблів країн НАТО і партнерів, а також близько 2 тисяч військовослужбовців.

Крім України та США, у навчаннях брали участь військові з Болгарії, Грузії, Норвегії, Франції, Румунії, Іспанії та Туреччини.

Навчання Sea Breeze проводяться в акваторії Чорного моря з 1997 року.

Агресія Росії на Донбасі

У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.

У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти