Під Дніпром у приватному дитячому садку українська мова "не потрібна"

29 грудня 2020, 20:46оновлено 29 грудня 2020, 23:42
Адміністрація закладу стверджує, що вихованці спілкуватимуться виключно російською мовою.
дитячий садок, дитсадок
Мовний скандал спалахнув у приватному дитячому садку / УНІАН

У Дніпропетровській області місцева мешканка Аліна Бардашевська помітила, що її дитину в приватному дитячому садку перестали навчати української мови, а в спілкуванні дівчинка перейшла повністю на російську.

Як повідомляє 5 канал, приватний садок обрали через черги до державного, оплата за послуги становила 11 тисяч гривень.

"Я почала за нею помічати, що вона все менше і менше спілкується українською мовою, вона почала називати мені якісь такі російськомовні слова, російські пісеньки, яких взагалі у нас вдома немає, вона їх не знає", - сказала журналістам мама малятка.

відео дня

Жінка звернулася до адміністрації дошкільного закладу з проханням пояснити відсутність української мови.

"Була відповідь керівництва, що "ми виховуємо еліту, яка буде спілкуватися російською. Українська дітям не потрібна. Формально ми можемо щось показати українською, але це не потрібно", — сказала вона.

читайте такожПід Одесою суд скасував регіональний статус російської мовиЗа словами батьків, в адміністрації садку щодо питання про мову відмовилися від подальшого обговорення проблеми. Уточнюється, що в Інтернеті дана установа публікує рекламу про навчання російською та англійською мовами.

За інформацією журналістів, у закладу немає ліцензій на надання освітніх послуг. Цю інформацію підтвердили і в обласному департаменті освіти. Зі ЗМІ керівництво дитсадка спілкуватися відмовляється.

  • Як раніше повідомлялося, після 16 січня 2021 року Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови обіцяє штрафувати підприємство у разі систематичних порушень мовного законодавства.

  • Нагадаємо, з 16 січня 2021 року всі постачальники послуг в Україні, незалежно від форми власності, повинні обслуговувати споживачів і надавати інформацію суто українською мовою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти