Майже як у Німеччині: на Закарпатті через повінь вода все змітає на своєму шляху

19 липня 2021, 18:17
У регіоні оголошено жовтий рівень небезпеки на найближчу добу.

Погода влаштувала жителям України справжнє "пекло". Після тривалої спеки країну накрило сильними дощами і зливами. Першими постраждали західні області країни і найсильніше дісталося Закарпаттю.

Річка Уж вийшла зі своїх берегів і вода почала змітати все на своєму шляху. Як повідомляє видання Mukachevo.net, в районі озера Синевир, в селах Колочава і Свобода зійшли селеві потоки.

Вода хлинула на трасу і житлові території. Рятувальники виїхали на місце події, щоб розчистити автодороги та забезпечити проїзд автомобільного транспорту. Також йдуть роботи для того, щоб забезпечити безпеку місцевим жителям.

Співробітники ДСНС попереджають, що ситуація може погіршитися, так як синоптики прогнозують в найближчі дні багато дощів і злив в західних регіонах. Це може призвести до підтоплення багатьох населених пунктів. Є ризики зсувів і паводків.

У регіоні оголошено жовтий рівень небезпеки на найближчу добу. Синоптики попереджають, що можливі сильні грози і шквалистий вітер до 15-20 м/с.

Зазначимо, в Європі через сильні дощі сталася повінь. У Німеччині впали шість будинків і пропали безвісти десятки людей. Сильні дощі прийшли в Західну Німеччину з циклоном Бернд. Через негоду кілька великих річок країни, включаючи Рейн, вийшли з берегів. Рівень води на вулицях піднявся вище перших поверхів.

Як повідомляв Главред, кліматолог Андреас Фінк з Інституту метеорології і кліматичних досліджень технологічного інституту Карлсруе розповів, що глобальні зміни клімату призведуть до того, що аномальні дощі, накрили Європу і спровокували катастрофічні повені, будуть випадати все частіше і стануть звичним явищем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти