"По-російськи говори, а не на псячому": призер олімпіади зі Львова вилаяв українську мову

19 серпня 2021, 17:09оновлено 19 серпня 2021, 18:43
Екснардеп Володимир В'язівський опублікував скріншоти свого листування з тренером зі стрільби і бронзовим призером Олімпіади-2004 Дмитром Грачовим.
Грачов
Дмитро Грачов / УНІАН

Дмитро Грачов, бронзовий призер Олімпіади - 2004 в Афінах зі стрільби з лука, а нині - львівський тренер, у листуванні з екс-нардепом Володимиром В'язівським назвав українську мову "псячим" і закликав співрозмовника спілкуватися виключно російською. В'язівський опублікував у Facebook скріншоти листування зі львівським спортсменом.

За словами екс-депутата, Львівський спортсмен заборгував йому 4,5 тисячі доларів. Однак коли В'язівський нагадав Грачову про борг, то той почав рясно матюкатися і запропонував приїхати в Москву і забрати гроші.

'По-російськи говори, а не на псячому': призер олімпіади зі Львова вилаяв українську мову

При цьому Грачова особливо обурив той факт, що екс-нардеп писав йому повідомлення українською мовою. Львів'янин заявив, щоб той "нормально говорив, російською мовою, тому що він псячем не спілкується".

"Суспільство, цікавить Ваша думка: чи варто запрошувати на урочистості з нагоди незалежності олімпійців, які в приватному спілкування зневажають Україну, українську мову. Чи варто таких олімпійців допускати до тренувань дітей, лекцій та інших публічних заходів", — написав В'язівський.

Також відомо, що Грачов працює тренером у тирі у Львові. Адміністрація закладу не відповідає на даний момент на коментар журналістам.

'По-російськи говори, а не на псячому': призер олімпіади зі Львова вилаяв українську мову

читайте також"Звучить бридко": у Києві блогерка влипла в скандал через українську мову

Нагадаємо, раніше 18-річна блогер з міста Ірпінь Діана у червні допустила образливі заяви про українську мову і висловила бажання її заборонити. Дівчина у досить жорсткій формі обматюкала державну мову

Пізніше Харківська студентка, 22-річна Маргарита теж виматерилася на адресу української мови - через те, що їй було складно писати курсову роботу. Після цього дівчину попросили звільнитися з роботи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти