Прем'єр розповів, як пенсіонери в Україні зможуть отримувати дві пенсії

22 квітня 2020, 21:42
Виплати будуть нараховуватися за двома системами.
Шмигаль
Шмигаль в майбутньому обіцяє українським пенсіонерам по дві пенсії / УНІАН

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в недалекому майбутньому пенсії українським пенсіонерам платитимуть за змішаною системою, тому громадяни після виходу на заслужений відпочинок зможуть отримувати дві пенсії одночасно.

В інтерв'ю РБК-Україна голова уряду розповів про напрацювання у пенсійній реформі, якою зараз займається Міністерство соціальної політики.

За словами прем'єра, в Кабміні готуються до масштабного впровадження страхової системи в пенсійних нарахуваннях, однак повна відміна вже існуючої системи поки не планується.

відео дня

Шмигаль зазначив, що Україна буде переймати досвід інших країн, у яких страхова система успішно працює. Як показує практика, крім відрахувань від зарплати всіх громадян у Пенсійний фонд, кожна людина може самостійно відкладати певну суму особисто собі на пенсію.

читайте також"16 тисяч родині вистачить": Шмигаль розповів, як українцям виживати на карантиніПроте основна частина пенсій буде виплачуватися за колишньою, солідарною системою. Страхове накопичення стане корисним бонусом. Знімати ці кошти можна буде як відразу однією сумою, так і поступово, за необхідності.

Втім, підкреслив прем'єр, це довгострокова перспектива, а зараз уряд буде планувати бюджетну підтримку пенсіонерів. Зокрема, громадяни старше 80 років отримають по 500 гривень надбавки до пенсії, також буде виплачена так звана карантинна тисяча гривень. У травні уряд має намір провести індексацію пенсійних виплат.

Як раніше повідомлялося, Кабмін все-таки вирішив порадувати українських громадян і підвищити пенсії з 1 травня нинішнього року.

Також нагадаємо, в зв'язку з введенням в Україні з 12 березня карантину і проханням працювати з дому Кабінет міністрів України також планує виділити одержувачам субсидій додатково близько 300 гривень на оплату комунальних послуг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти