"Пакет малюка": коли можна буде отримати та що до нього входить

1 лютого 2021, 22:00
Сьогодні, бебі-бокси вже доставлені до усіх регіонів нашої країни, окрім Тернопільської, Житомирської та Херсонської областей. Всього придбано 49 тис.
'Пакет малюка': коли можна буде отримати та що до нього входить
Пакети малюка-коли можна отримати розповіли в слузі народу

Вже до кінця нинішнього тижня "пакети малюка" надійдуть до усіх областей України, повідомила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук у Facebook.

Вона зазначила, що сьогодні "пакети малюка" доставлені до усіх областей, крім Тернопільської, Житомирської та Херсонської. При цьому додала, що "фури з боксами в ці регіони вже виїхали, і молоді матусі отримають все необхідне для немовлят до кінця тижня".

При цьому депутат зазначила, що вперше програма реалізується в Донецькій і Луганській областях, і "там пакети малюка вже знайшли своїх маленьких власників".

відео дня

Кравчук зазначає, що загальна кількість всіх придбаних боксів - 49 тисяч, а "новий пакет малюка істотно відрізняється від попереднього".

"Наприклад, підгузок у ньому стало вдвічі більше (а кожен, у кого є діти, розуміє, як це важливо). Також тепер у боксі ще більше іграшок, одягу та предметів гігієни для дитини та молодої мами", - сказала Кравчук.

За її словами, "всі речі якісні, яскраві, добре упаковані в красиву коробку, яка, до речі, теж має свій функціонал - тут дуже зручно буде зберігати іграшки".

читайте такожЗеленський відновив "пакунок малюка" - хто отримає допомогу

"Але, як мені розповіли, на перший час можна навіть покласти дитину - на дні коробки є спеціальний матрацик", - додала вона.

Кравчук повідомляє, що 90% вмісту боксу - товари вітчизняного виробника і весь пакет тепер важить 16 кг, "а його зміст при покупці в магазинах обійдеться молодим батькам набагато дорожче".

Народний депутат зазначає, що подальші закупівлі для бебі-боксів будуть здійснюватися тільки через систему Prozorro. Вона заявляє, що ініціювала спільну нараду з міністерством соціальної політики України, Офісом президента, Федерацією роботодавців та народними депутатами, де планується обговорити питання якнайшвидшого придбання через Prozorro пакетів малюка.

"У 2020 році через провал Міністерством закупівель Верховна Рада була змушена схвалити спеціальний закон, який дозволив батькам отримувати бейбі-бокси",- додала Кравчук.

"Пакет малюка" для новонароджених - про що йшла мова раніше:

  • 30 вересня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт № 3006а" про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги"пакет малюка".
  • Документ, за словами авторів, покликаний повернути "пакету малюка" натуральну форму - батькам в не більше ніж 30-денний термін з моменту народження дитини буде надаватися набір товарів першої необхідності на безоплатній основі.
  • 29 липня Кабінет Міністрів своєю постановою "Бебі-бокси" і замінив їх грошовими виплатами в 5 тис. грн. Документ передбачає, що громадянам, у яких народилася дитина, буде видана соціальна карта в "ПриватБанку" зі спеціальним режимом використання.
  • 21 жовтня президент Володимир Зеленський відновив "пакет малюка"- хто отримає допомогу
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти