Пасажир показав, як обійти правила та потрапити до поїзду без COVID-сертифікату

25 жовтня 2021, 02:20
Перед посадкою на поїзд хлопець років двадцяти, жінка і чоловік постарше благали начальника поїзда пустити їх у вагони, не маючи і тестів, ні сертифікатів.
Укрзалізниця
Як обійти правила карантину і потрапити в поїзд / УНІАН

Пасажир поїзда Укрзалізниці продемонстрував, як можна запросто обійти нові правила поїздок, пов'язані з обов'язковою наявністю covid-сертифіката або негативного тесту на коронавірус.

"Ех, ну як я і думав, сертифікати сертифікатами, але "домовитися" можна", - написав у Facebook журналіст Ілля Лихотоп.

Він розповів про картину, яку побачив днями на вокзалі. Ілля придбав квитка, показав сертифікат і став спостерігати, як же дотримуються нові правила перевезень.

відео дня

За словами журналіста, перед посадкою на поїзд хлопець років двадцяти, жінка і чоловік постарше благали начальника поїзда пустити їх до вагону, не маючи ні тестів, ні сертифікатів. Спочатку представник Укрзалізниці навідріз відмовлявся, але через кількка хвилин все змінилося.

читайте також"Укрзалізниця" на вокзалах вакцинує і тестує на COVID-19: на яких станціях і скільки коштує

"Начальник відповідав: "мене це не цікавить, не витрачайте мій та свій час". Але щось за дві хвилини змінилося і начальник вже забрав хлопчину і чоловічка з собою кудись", - розповідає Ілля.

Інцидент трапився в поїзді, який прямував з Києва до Ковеля.

Раніше Главред повідомляв про те, що з 21 жовтня нинішнього року на найбільших залізничних станціях України запрацювали пункти вакцинації та експрес-тестування на коронавірус COVID-19. Як повідомили в держкомпанії "Укрзалізниця", вакцинацію пропонують пройти безкоштовно, а ось за тест на COVID-19 потрібно буде заплатити 350 гривень.

За новими правилами, з 21 жовтня перед посадкою в поїзд далекого прямування пасажири повинні показувати сертифікат про вакцинацію або документ про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19, або негативний результат ПЛР-тесту, або експрес-тесту на антиген.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти