Вони атакували "Охматдит": відомі імена пілотів, які вдарили по дітях

9 липня 2024, 16:19оновлено 9 липня, 17:47
1997
Стали відомі імена 95 російських військових злочинців, які причетні до удару по Україні.
Вони атакували 'Охматдит': відомі імена пілотів, які вдарили по дітях
Відомі імена пілотів, які вдарили по дітях / колаж: Главред, фото: Володимир Зеленський, Molfar

Аналітики ідентифікували пілотів країни-агресорки Росії, які вранці 8 липня здійснили ракетний удар по лікарні "Охматдит" в Києві. Відомими стали 95 російських військових злочинців. Про це написав журналіст Андрій Цаплієнко.

Зазначається, що аналітики інтернет-спільноти Molfar ідентифікували пілотів МІГ, військових з військової частини 06987 аеродрому базування "Енгельс" та військової частини 33310 з "Шайковки".

"Під час розслідування були ідентифіковані конкретні військові підрозділи та особовий склад, які брали участь у ракетному ударі по лікарні Охматдит. Ця інформація була отримана завдяки співпраці з конфіденційними джерелами в межах відповідних державних структур. Це надійна інформація про військові підрозділи, які здійснили атаку 8 липня 2024 року", - йдеться в повідомленні.

відео дня
Російські пілоти, які обстрілюють Україну
Росіяни, які причетні до обстрілу / фото: Molfar

"Саме вони причетні до атаки на дитячу лікарню "Охматдит" й українські міста 8 липня 2024 року. Дані, фото, контакти 95 російських пілотів, командувачів, інженерів та їхніх родин, які віддають накази та запускають ракети по лікарнях, житлових будинках і дітях. І так, ракетний удар був цілеспрямованим", - сказав Цаплієнко.

Вони атакували 'Охматдит': відомі імена пілотів, які вдарили по дітях
Росіяни, які причетні до обстрілу / фото: Molfar

Що відомо про Molfar?

Molfar — спільнота OSINT, що налічує 35 аналітиків та понад 200 волонтерів, що займаються ідентифікацією військових злочинців, спростуванням російської пропаганди, розслідуванням військових злочинів, збиранням повного архіву подій повномасштабної війни, зведенням переліку недружніх до України суб'єктів, повідомляє Вікіпедія.

Удар по Охматдиту - останні новини

Нагадаємо, вранці 8 липня російські окупанти завдали ракетного удару по дитячій лікарні в Києві. Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Слідчі СБУ встановили, що країна-агресорка Росія ударила по "Охматдиту" ракетою Х-101. Зазначається, що на місці трагедії уже знайдено відповідні докази: зокрема уламки корпуса задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частина руля цієї ж ракети.

Після ракетного удару по "Охматдиту" міністерства України почали опрацьовувати питання щодо виділення коштів для відновлення закладу та допомоги постраждалим.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти