Обмін полоненими: Кравчук зробив важливу заяву

17 січня 2021, 18:49оновлено 17 січня 2021, 21:58
Перший президент України висловився про плани щодо повернення полонених.
Обмін полоненими: Кравчук зробив важливу заяву
Кравчук різко висловився про передачу полонених Україні / УНІАН

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук відреагував на заяву бойовиків "Л/ДНР" про передачу в односторонньому порядку Україні деяких полонених.

"У нас відпрацьовані механізми, якщо йдеться про обмін тимчасово утримуваними особами. У нашій делегації є гуманітарна підгрупа, там все відпрацьовано, і це не перший рік. А тут раптово якесь повернення. Кого? Ми не знаємо ні списків, ні людей, є спільна пропозиція", - сказав Кравчук.

Також Кравчук зазначив, що полонених збираються повертати не безпосередньо Україні.

читайте такожАрестович різко відреагував на інформацію бойовиків ОРДЛО про полонених

"І повернення своєрідне - не Україні, а посереднику Медведчуку. Ми такого не знаємо, щоб приватна особа виконувала функції держави. Ми заявили, що це питання міждержавного характеру, і держави повинні вивчити питання і вирішити на державному рівні за нормами міжнародного права і в рамках нормандського формату. На порядку денному засідання Тристоронньої контактної групи на четвер, 21 січня, немає питань, поставлених зараз представниками ОРДЛО під кураторством Росії. Це питання з'явилося тільки на тій стороні. ОРДЛО і Медведчук не зверталися ні до нашої делегації, ні до нашої української влади", - сказав Кравчук, передає телеканал Україна 24.

читайте такожУ Зеленського розповіли, кому" на руку " односторонній обмін полоненими

Одностороння передача полонених Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • Раніше російські ЗМІ повідомили про те, що частина громадян України, утримуваних в місцях позбавлення волі на території ОРДЛО, будуть в односторонньому порядку передані українській стороні "за посередництва Віктора Медведчука".
  • Представники "ЛНР" і " "ДНР" (террористическая организация. - ред.) " в ТКГ Владислав Дейнего і Наталія Никанорова в спільній заяві повідомили, що про передачу утримуваних осіб Медведчук був повідомлений листом 15 січня.
  • Глава ТКГ Леонід Кравчук заявив, що передача українських полонених голові політради партії Опозиційна платформа - За життя Віктору Медведчуку без участі уповноважених державних органів є порушенням міжнародних домовленостей на вищому рівні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти