Позамежний рівень диму і пилу: з'явився прогноз зникнення смогу над Києвом

18 квітня 2020, 16:50
У найближчі дні опади не очікуються.
Київ, дим, туман
Київ оповив дим пожеж / Фото Подробиці

Радіаційний фон у Зоні відчуження, Києві і області в межах норми і не перевищує фонових значень, а забруднення повітря в столиці не пов'язано з пожежами в Чорнобильській зоні.

Як передає прес-служба Офісу президента, про це під час щоденнї наради президенту України Володимиру Зеленському доповів керівник Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

Президенту України повідомили, що загрози стратегічним об'єктам Зони відчуження, таким як Укриття, сховище радіаційних відходів і т. д., немає. "В Житомирській області горить лісова підстилка, залишки деревини і очерет", - йдеться в повідомленні.

відео дня

читайте такожЗалишилися тліючі пні: стали відомі катастрофічні наслідки пожежі під ЧорнобилемВ Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що в найближчі дні опадів не очікується, а ДСНС створила резерв сил на випадок ускладнень. На початку наступного тижня вітер змінить напрямок на північний, очікується зменшення впливу спалахів на забруднення повітря в столиці.

Як підкреслив заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко, в Києві в суботу в кілька разів перевищена гранично допустима концентрація пилу і залишків горіння, а також діоксиду сірки, діоксиду азоту й формальдегіду, і очікувати в найближчі дні поліпшення ситуації не варто.

"Станом на 17 і 18 квітня якість атмосферного повітря в столиці оцінюється наступними значеннями: зважені речовини (пил та залишки горіння) перевищують граничну допустиму концентрацію в 2-4 рази, діоксид сірки, діоксид азоту, а також формальдегід перевищують гранично допустимі значення в 2-3 рази. При цьому оксид вуглецю знаходиться в межах нижче ГДК", - зазначив він.

читайте також"Хати горять, як свічки": під Чорнобилем пожежа знищила село, опубліковано страшне відео

Забруднення, які спостерігаються в Києві, є наслідком переміщення повітряних мас з території Житомирської області: в найближчі дні північно-західний напрямок вітру збережеться, але вже 20-22 квітня вітер змінить напрямок на північний, і в ці дні очікується зменшення впливу на забруднення в Києві, пояснив він.

Нагадаємо, пожежа в Чорнобилі почалася в перших числах квітня, вогонь охопив великі площі. У зоні відчуження згоріло багато відселених сіл, знищено бази відпочинку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти