"Крим – це Росія": у Києві випускники школи записали скандальне відео

11 липня 2020, 14:37
Відео з'явилося після провалу школярами здачі ЗНО з історії.
Крим
Київські школярі образили кримських татар / Reuters

У київській школі №90 на Печерську кілька випускників записали відео, на якому заявили про те, що Крим належить Росії, а також образливо висловлювалися на адресу кримських татар.

Як розповів в Facebook голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, відео з'явилося після здачі зовнішнього незалежного тестування з історії.

"Записали на відео вкрай образливі для кримських татар висловлювання і виклали їх для загального огляду. Більш того, один з учасників відеосюжету зухвало заявив, що "Крим – це Росія", - підкреслив він.

Як підкреслюється у коментарях до повідомлення, відео записали ображені школярі, які не змогли відповісти на питання про кримських татар на ЗНО з історії.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика:

Зазначимо, що на сторінці школи №90 у Facebook з'явилося вибачення за образливе відео.

"Просимо вибачення у всього кримськотатарського народу, корінного народу України, за образу честі та гідності, що міститься в опублікованому відео нашої випускниці. У повній мірі розділяємо обурення проявом дискримінації за національною ознакою, розуміємо неприпустимість таких ганебних висловлювань в будь-чию сторону. Ця ситуація виявила необхідність прикладати в нашій роботі ще більше зусиль по вивченню історії України та її корінних народів, вихованню толерантного, недискримінаційного ставлення до інших, поваги до ідентичності кожного у відповідності до Європейської Конвенції з прав людини. Зробимо все можливе, щоб не допустити повторення подібної ситуації. Запевняємо, що позиція колективу школи, як і всієї нашої держави, є незмінною: Крим - це Україна", - йдеться у повідомленні.

'Крим – це Росія': у Києві випускники школи записали скандальне відео

Крім того, кілька учасників скандального відео також розмістили публічні вибачення, опубліковані в Мережі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Білорусі видали путівник Discover your Belarus (Відкрий свою Білорусь), в якому на карті відсутній анексований Росією Крим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти