Ні виїхати, ні приїхати: окупанти заблокували більшість КПВВ на Донбасі

2 січня 2022, 12:33оновлено 2 січня 2022, 15:47
Контрольні пункти функціонують щодня з 8:00 до 16:00. Але окупаційна влада обмежує громадян і перешкоджає їх проїзду в обидві сторони.
КПВВ
Окупанти заблокували більшість КПВВ на Донбасі / УНІАН

Представники окупаційної влади ОРДЛО продовжують блокувати рух на контрольних пунктах в'їзду-виїзду на Донбасі. Зараз 5 з 7 дорожніх коридорів не працюють.

Як повідомили в Міністерстві внутрішніх справ, згідно з рішенням Командувача операцією Об'єднаних сил, всі КПВВ відкрито для пропуску через лінію розмежування з окупованими територіями на сході України. Контрольні пункти функціонують щодня з 8:00 до 16:00. Водночас окупаційна влада обмежує громадян і перешкоджає їх проїзду в обидві сторони.

У МВС повідомляють, що щодня пропуск здійснюється тільки у "Станиці Луганській". За тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 6553 особи, а на контрольовану територію – 5512 осіб.

Навпроти КПВВ "Новотроїцьке" окупанти дозволяють пропуск лише деяким людям двічі на тиждень - у понеділок і п'ятницю. У ці дні лінію розмежування в контрольному пункті перетнули 424 людини і 84 транспортних засоби в бік тимчасово окупованої частини Донбасу, і водночас 292 людини і 72 транспортних засоби проїхали на підконтрольну українській владі територію.

Крім того, через КПВВ "Щастя" проїхали 3 вантажні автомобілі з гуманітарним вантажем від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Для населення тимчасово окупованої території України були доставлені будівельні матеріали, товари медичного призначення та комп'ютерна техніка.

Чиновники нагадали, що Кабінет Міністрів України 29 грудня скасував вимогу про самоізоляцію для тих, хто виїжджає з тимчасово окупованої території через КПВВ, громадянам більше не потрібно встановлювати мобільний додаток "Вдома".

Нагадаємо, раніше Росія зажадала від України визнати вакцину Супутник V для відкриття контрольних пунктів в'їзду-виїзду на Донбасі. Як заявив представник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович, без закріплення визнання таких вакцин в документах, російська сторона відмовляється відкривати КПВВ. При цьому, зазначив Арестович, російська сторона під час переговорів і далі удає, що РФ є посередником конфлікту на Донбасі.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти