"Жодну не збили": Ігнат назвав тип ракет, які не здатне знищити ППО

29 грудня 2023, 12:20
15280
Речник Повітряних Сил зазначив, що для ракетного удару по території України 29 грудня 2023 року росіяни могли застосувати нову модифікацію ракет типу Х-22.
'Жодну не збили': Ігнат назвав тип ракет, які не здатне знищити ППО
Росіяни, ймовірно, застосували нову модифікацію ракет для удару по Україні / Колаж Главред, фото: УНІАН, скріншот із відео

Російські окупанти з 24 лютого 2022 року застосували для ракетних ударів по території України 300 ракет Х-22, однак жодна з них не була збита силами протиповітряної оборони. Про це повідомив у ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Ракета Х-22 летить зі швидкістю чотири тисячі кілометрів на годину, вона заходить на свою ціль здебільшого по балістичній траєкторії, тому і для її перехоплення потрібні спеціальні засоби. Потрібні такі системи ППО як Patriot, тому з цими ракетами не так просто", - зазначив Юрій Ігнат.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ, з початку повомасштабного вторгнення росіяни застосували понад 300 ракет такого типу.

відео дня

"Крім Х-22, у них є іще модернізована версія цієї ракети - Х-32. Імовірно, сьогодні теж застосовувалися і такі ракети", - сказав він.

Юрій Ігнат також додав, що засобам ППО не вдалось збити жодної ракети даного типу.

"Не було збито. Ворог їх застосовує на тих напрямках – південний, східний напрямок, і з півночі, атакуючи Харківську область", – додав Ігнат.

Ракетний удар по Україні

29 грудня російські окупанти здійснили атаку на Україну, випустивши 158 ракет різних типів та використавши дрони Shahed-136/131. Сили оборони знищили 114 ворожих цілей. Росіяни атакували критичну, промислову та військову інфраструктуру. У результаті є постраждалі та загиблі. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

У п'ятницю вранці, внаслідок ракетної атаки Росії на Запоріжжя, загинули двоє людей. Про це повідомив секретар міської ради Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Уранці 29 грудня в Одесі сталися вибухи під час масованого обстрілу, який здійснили російські окупанти. За словами глави Одеської обласної адміністрації Олега Кіпера, внаслідок ракетного удару в Одесі загинули дві людини.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти