Неможливо купатися: курортний Бердянськ терпить нову навалу

1 серпня 2021, 23:55
На узбережжі Азовського моря гори водоростей.
Неможливо купатися: курортний Бердянськ терпить нову навалу
Узбережжя Бердянська тоне у водоростях / соцмережі

На узбережжі Азовського моря в Бердянську дещо зменшилася кількість медуз. Однак відпочивальники раділи недовго, адже незабаром з'явилася нова проблема - на берег почало виносити тонни водоростей.

Як пише pro.berdiansk.biz, морські водорості прибило до берега течією через змінений напрямок вітру. Зокрема, вітер почав дути з півдня.

Відпочивальники стверджують, що море більш-менш чисте тільки на відстані від 10 до 15 метрів від берега. Проте дістатися до чистої води дуже складно через масову кількість зелених водоростей, в яких плутаються ноги.

Підприємці розчищають пляжі. Для цього вони використовують навіть бульдозери. Але морської трави настільки багато, що її доводиться вивозити вантажівками.

А ось міська влада, як стверджують місцеві торговці, проблеми в цьому не бачить і, відповідно, зусиль до вирішення ситуації не докладає.

"За свій рахунок ми найняли техніку для прибирання пляжу - це тонни морської трави. Хотілося б, щоб міська влада допомогла з вивезенням такого обсягу, бо закопувати або викидати назад в море буде величезною дурістю", - розповів підприємець Олексій Алексєєнко.

Неможливо купатися: курортний Бердянськ терпить нову навалу

Морські водорості - небезпечно чи ні:

Експерти стверджують, що зелені водорості абсолютно нешкідливі. Їх навіть використовують в лікувальних цілях. Але оскільки вони заважають морському туризму, то їх доводиться прибирати, так би мовити, вручну. Іншого способу позбутися від морської трави, як і від медуз, немає.

Нагадаємо, раніше курорт у Бердянську фахівці назвали небезпечним для здоров'я через погіршення якості води в Азовському морі в місцях відпочинку за бактеріологічними показниками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти