"Не благодійний фонд": в Укрпошті пригрозили припиненням доставлення пенсій пенсіонерам

25 грудня 2020, 00:41
За словами керівника Укрпошти Ігоря Смілянського, фінансова ситуація в компанії склалася вкрай непроста.
Укрпошта
Логотип Укрпошти / УНІАН

Держкомпанія Укрпошта з 1 січня майбутнього року буде змушена припинити доставлення пенсій ‒ якщо Кабмін найближчим часом не вирішить питання оплати державою даної послуги.

Про це заявив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. За словами чиновника, ситуація склалася вкрай непроста.

"Сьогодні (23 грудня — Главред) на Кабміні має бути розглянуто питання оплати державою доставлення пенсій для 3,6 млн пенсіонерів. Після перегляду мінімальної зарплати тільки в частині єдиного соціального внеску Укрпошта заплатить на 500 млн гривень більше, ніж у 2020 році (не рахуючи витрат на підвищення зарплат). Тому якщо питання не буде вирішено позитивно, Укрпошта буде змушена припинити доставлення пенсій з 1 січня. Укрпошта не благодійний фонд і не може дотувати газети, листи й пенсії", — написав Смілянський.

Крім того, Смілянський зазначив ‒ якщо питання з оплатою державою доставлення пенсій не буде вирішено, то буде й анульовано співпрацю Укрпошти з ЄІБ і ЄБРР в частині залучення 100 млн євро (через велику збитковість українського поштового оператора).

читайте такожУ Мінсоцполітики застерегли українців про сюрприз з пенсіями на картках

Останні новини про підвищення пенсії в Україні:

  • Згідно з прийнятим у першому читанні проєктом бюджету на 2021, пенсії наступного року зростуть. Крім того, будуть введені доплати окремим категоріям пенсіонерів.
  • У Мінсоцполітики анонсували урізання пенсій. Чиновники попереджають, що виплати не зможуть забезпечити українцям гідне життя.
  • До того прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зізнався, що в Україні вже через 15 років не буде ресурсу для виплати пенсій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти