Наступ ЗСУ на Луганщині: війська РФ мінують об'єкти, палять документи і готуються тікати

7 жовтня 2022, 09:46
У захопленій Кадіївці росіяни палять архіви та копії документів, які містять інформацію про окупацію, сказав Сергій Гайдай.
Гайдай Луганська ОВВА Росія
Війська Росії з Луганської області зібралися тікати - Гайдай / Колаж Facebook Сергія Гайдая, УНІАН

Окупаційні війська Росії на тлі наступальної операції армії України в Луганській області готуються до втечі. В окупованому Сватовому вони мінують об'єкти інфраструктури, будівлі та території, вивозять обладнання та палять документацію. Про це заявив керівник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

У своєму Telegram-каналі він написав про те, що в Сватовому російська армія замінували об'єкти інфраструктури і закликає до самостійного виїзду з окупованого міста. Так звані "органи влади " працюють у "скороченому форматі".

"Ймовірно, розуміючи про незручний для тривалої оборони ландшафт місцевості, росіяни вирішили вивезти зі Сватового основні медичні та соціальні установи — перш за все, обладнання", - зазначив Гайдай.

Також він підкреслив, що в підконтрольній ворогу Кадіївці росіяни масово знищують архіви та копії документів. Особливо папери, в яких міститься інформація про історію окупації.

Контрнаступ армії України в Луганській області

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай 5 жовтня зробив заяву про початок операції ЗСУ зі звільнення регіону. Українські війська стали піднімати державні прапори в ряді населених пунктів. Наступ триває.

Пізніше Гайдай уточнив, що силам оборони України в Луганській області вдалося звільнити 6 населених пунктів.

Однак чиновник вирішив їх не називати для дотримання тиші. Також він закликав жителів окупованих територій Луганщини виїхати, або перебувати ближче до укриттів.

Глава ОВА Луганщини Гайдай 6 жовтня повідомив про звільнення Греківки. Важкі бої з метою деокупації інших населених пунктів тривають.

Окупанти втекли з під Харкова і Лиману до Луганської області, вибити звідти їх буде складніше.

Дивіться відео ТСН - що відбувається у звільнених Лимані та Святогірську Донецької області

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти