"Нас чекають суттєві обмеження взимку": Шмигаль заявив, що в Україні пошкоджено всі ГЕС та ТЕС

11 грудня 2022, 17:15
Глава уряду повідомив, що в Україні буде розроблено чіткі пріоритети включення електропостачання.
Свет, электроэнергия, Денис Шмыгаль
Шмигаль заявив, що в Україні пошкоджено всі ГЕС та ТЕС / УНІАН, скріншот

Після восьми хвиль ракетних атак з боку РФ в Україні пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції. Окрім цього, різною мірою пошкоджено 40% обʼєктів високовольтної мережі. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Facebook.

"В енергосистемі України залишається суттєвий дефіцит потужності. Після восьми хвиль ракетних атак в країні пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції, різною мірою пошкоджено 40% обʼєктів високовольтної мережі. Кожен із нас має усвідомити, що цю зиму ми будемо проходити з суттєвими обмеженнями споживання електроенергії", - заявив глава уряду.

За його словами, в Україні буде розроблено чіткі пріоритети включення електропостачання:

  • перший пріоритет – критична інфраструктура та лікарні;
  • другий пріоритет – підприємства та об'єкти військово-промислового комплексу;
  • третій пріоритет — бізнес, який виробляє критично важливі для країни товари та продукти;
  • четвертий пріоритет – житловий сектор.

Відключення світла в Україні

Нещодавно генеральний директор компанії-постачальника YASNO Сергій Коваленко спрогнозував терміни відключень електроенергії в Україні у зв'язку з ракетними ударами РФ по цивільній інфраструктурі. За його словами, Україна зможе відмовитися від відключень за графіками не раніше кінця березня.

Раніше виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що в столиці тривалість відключень світла може значно збільшитися. Це пов'язано з настанням холодів. За його словами, кожні 5-7 градусів зниження температури – це 10% споживання по території України в середньому. Обмеження електроспоживання в столиці з похолоданням можуть збільшитися, якщо пропускна здатність мереж, по яких електроенергія надходить до столиці, залишиться на такому ж рівні, як зараз.

Як зазначив голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, якщо взимку сильні морози співпадуть з російськими ракетними атаками на українську інфраструктуру, то електроенергію можуть відключати на 10-12 годин.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти