Катастрофа літака під Харковом: відмовив двигун, є ті, хто вижив

25 вересня 2020, 23:34оновлено 26 вересня 2020, 14:48
Аварія сталася ввечері в п'ятницю, 25 вересня.
Авіакатастрофа під Чугуєвим / Офис президента
Авіакатастрофа під Чугуєвим / Офис президента

У п'ятницю, 25 вересня, в Чугуєві Харківської сталася авіакатастрофа – впав літак. В результаті падіння виникла пожежа.

Згідно з попередньою інформацією місцевих ЗМІ, на борту літака моделі АН-26 були курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ. В результаті авіакатастрофи, за попередніми даними, загинуло 7 осіб.

Згідно з даними очевидців, подія трапилася близько 21: 00 неподалік від аеропорту.

За іншою версією подій, подія трапилася біля Ростовської траси. Є інформація, що краху зазнав військово-транспортний борт Ан-26 при заході на посадку.

"Під Чугуєвом упав літак. Є загиблі. Терміново виїхав на місце подій. Є ті, хто вижив. Усім постраждалим буде надано всебічну допомогу", - написав на своїй сторінці в Facebook губернатор Харківської області Олексій Кучер.

Як повідомляє портал Суспільне. Харків з посиланням на керівника Чугуївської райдержадміністрації Сергія Лободенка, впав літак Ан-26. Він не зміг назвати точно кількість людей, які були всередині літака, але йому відомо, що двом пасажирам вдалося вижити. На місці працювало не менше шести відділень рятувальників.

За словами директора Центру медицини катастроф Віктора Забашти, з місця авіакатастрофи бригада швидкої допомоги забрала двох чоловік з опіками понад 90% тіла.

Катастрофа літака під Харковом: відмовив двигун, є ті, хто вижив

"Сьогодні увечері на Харківщині сталась авіаційна катастрофа літака Ан-26 (б/н 76) Повітряних Сил ЗС України. Літак розбився при заході на посадку. Окрім екіпажу, на борту літака перебували курсанти Харківського університету Повітряних Сил ЗС України. Є загиблі та травмовані. Інформація уточнюється", - таке повідомлення було опубліковане на Facebook-сторінці Командування Повітряних Сил ЗСУ

Катастрофа літака під Харковом: відмовив двигун, є ті, хто вижив

На літаку перебували військові льотчики та курсанти Університету повітряних сил імені Івана Кожедуба.

На борту літака перебувало 23 особи (5 членів екіпажу та 18 курсантів). Станом на 21:45 20 загиблих та двоє тяжко поранених.

Як повідомили представники МВС України, на борту літака Ан-26 знаходилися військові льотчики та курсанти Університету повітряних сил імені Івана Кожедуба.

Всього в польоті брали участь 23 людини (5 членів екіпажу і 18 курсантів). Станом на 21:45 офіційно підтверджено 20 загиблих і двоє тяжкопоранених.

Пізніше в МВС уточнили інформацію про загиблих - на жаль, кількість жертв зросла до 23 осіб. Про це в Мережі написав Антон Геращенко.

"Станом на 22 00 за даними ДСНС підтверджена загибель 22 людина. Двоє вижили у важкому стані, направили до лікарні. Рятувальники продовжують розбирати розбитий фюзеляж літака і шукати інших загиблих і постраждалих. Приношу свої співчуття рідним і близьким загиблих", - зазначив заступник Авакова.

Катастрофа літака під Харковом: відмовив двигун, є ті, хто вижив

Пілот літака АН-26 Збройних сил України повідомляв про відмову лівого двигуна. Літаку було надано дозвіл на посадку. Про це заявив голова Харківської ОДА Олексій Кучер під час брифінгу.

"Було повідомлення від пілота, відмовив лівий двигун ... Ті, хто вижив, вистрибнули з літака", - зазначив Кучер.

За його словами, серед загиблих курсанти 3 і 4 курсів.

За інформацією ЗМІ, в Чугуєві Харківської області під час падіння військового літака могли вистрибнути 4 людини. Про це повідомляє Telegram-канал Політика Країни.

"За оперативною інформацією під час падіння літака могли встигнути вистрибнути 4 людини. Їх зараз шукають в лісі", - йдеться в повідомленні.

Крайньою мірою, відзначають журналісти, тіла чотирьох людей в літаку не знайшли і серед поранених їх теж немає.

Новина доповнюється

Нагадаємо, раніше смертельний інцидент стався в суботу вранці, 12 вересня, в Сумській області. Біля села Дяківка розбився легкомоторний літак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти