На кордоні з Білоруссю немає наступальних угруповань - Держприкордонслужба

11 липня 2022, 16:31оновлено 11 липня 2022, 19:18
135
У Білорусі активно використовують засоби радіоелектронної боротьби з метою ускладнення спостереження.
Україна, Білорусь
На кордоні з Білоруссю немає наступальних угруповань / УНІАН

На півночі України поблизу кордону з Білоруссю і Росією немає угруповань, які могли б здійснити вторгнення в країну. Про це заявив голова Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"Підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання з прикриття білорусько-української ділянки кордону в межах Брестської та Гомельської областей. Змін у чисельності, складі ми на даний момент не спостерігаємо. Ознак формування наступальних угруповань також не виявлено " - сказав Демченко.

Він додав, що в Білорусі активно використовують засоби радіоелектронної боротьби з метою ускладнення спостереження. У прикордонних районах там проводять інженерний пристрій.

читайте такожБілорусь погрожує Польщі ракетним ударом по військовій інфраструктурі

Білорусь і війна в Україні

Зазначимо, Республіка Білорусь де-факто бере участь у повномасштабній війні Російської Федерації проти України з 24 лютого.

Зокрема, з території цієї країни в бік українських населених пунктів летять ракети і бомби, російські окупанти заходили в Київську та Чернігівську області, а білоруські аеродроми використовуються російською авіацією.

Нещодавно і сам Лукашенко зізнався, що роль Білорусі у війні "давно визначена". Він заявив, що в союзі Білорусі та Росії вже давно створена єдина армія.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти