Мосейчук номінувала вчителя "Школи Супергероїв" на премію Global Teacher Prize

13 червня 2024, 10:58
21
Мосейчук номінувала вчителя

Інтерв’юерка та ведуча 1+1 Марафон Наталія Мосейчук номінувала вчителя історії державної установи "Школа Супергероїв" у Дніпрі Євгена Кравченка на премію Global Teacher Prize Ukraine в категорії "Вибір серцем".

Номінацію Наталія вручила під час свого візиту до осередків ДУ "Школа Супергероїв" у КП "Дніпропетровський обласний центр соціально значущих хвороб" та в КП "Регіональний медичний центр родинного здоровʼя".

Мосейчук номінувала вчителя

Євген Кравченко - вчитель історії. Раніше викладав у загальноосвітніх школах та приватному ліцеї. Згодом, вирішив долучитися до ДУ "Школа Супергероїв". За час роботи Євгенові вдалося реалізувати мрію невиліковно хворого хлопчика - 10-річного Дениса. Він дуже любив історію, тож Євген проводив з ним заняття до останнього дня його життя.

відео дня

Маленькі пацієнти захоплюються Євгеном, адже він намагається застосовувати новітні практики викладання, товаришувати з учнями та підтримувати їх.

"Людяність. Я думаю, що бачити людину в дитині - це найголовніше", - каже педагог.

Наталія Мосейчук зізнається - коли дізналася про історію Євгена, то більше не вагалася, кого ж номінувати на премію.

"Ці діти сприйняли його, як за свого. І мене це надзвичайно розчулило. Я маю на увазі діти, які були перевезені сюди, в Дніпро. Пан Євген пішов сам. Викликався сам, з цими дітьми. Я вам скажу, що не кожен навіть в "Школу Супергероїв" піде працювати. Тому, що тут достатньо важкі, маленькі людські долі. А от піти працювати з тими дітками - я вважаю, що це подвиг", - каже ведуча.

"Не кожен наважиться. Як правило, суспільство або відвертається, закриває одне око на те, що в нас в принципі існують такі люди і такі діти. А він з ними працює. І це його була ініціатива. Я почула цю історію - і, однозначно, вибір зроблений", - додає вона.

Нагадаємо, Наталія Мосейчук є головою піклувальної ради ДУ "Школа Супергероїв" та кураторкою щорічної премії Global Teacher Prize Ukraine. Премією відзначають вчителів, які кожного дня змінюють освіту в Україні на краще. Податися на участь у Global Teacher Prize Ukraine педагоги можуть до 8-го липня. Переможці стануть відомі 5-го жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти