Суд виніс нове рішення по справі забудовника Микитася

28 травня 2020, 23:21
У Києві суд виніс рішення по апеляції від САП у справі екс-нардепа та забудовника Максима Микитася.
Микитась
Максим Микитася суд відправив під варту / УНІАН

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) у четвер, 28 травня, задовольнила скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і змінила на утримання під вартою запобіжний захід екс-нардепу Максиму Микитасю по справі про заволодіння квартирами Нацгвардії України.

"Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора САП Олексія Скибенко і своїм рішенням скасував постанову слідчого судді від 14 травня 2020 року. За рішенням судді Апеляційної палати ВАКС до екс-нардепу застосовано новий запобіжний захід - утримання під вартою з альтернативою внесення 100 млн грн застави", ‒ повідомляють представники прес-служби відомства. Вони, однак, не стали називати прізвище колишнього нардепа.

читайте такожУ справі Микитася новий несподіваний поворот: відомоПізніше, однак, прокурор САП Олексій Скибенко в коментарі порталу Страна, що апеляція ВАКС змінила запобіжний захід саме Микитасю. Однак, він зможе вийти з-під варти, якщо внесе залишок застави у розмірі 50 млн гривень.

відео дня

"Максима Микитася взяли під варту до 14 липня. Він зможе вийти, якщо внесе залишок застави у розмірі 50 мільйонів гривень. Якщо до 14 липня він не внесе заставу, то будемо подавати клопотання про продовження утримання під вартою", ‒ підсумував Скибенко.

Нагадаємо, в червні 2020 року стало відомо, що забудовник і екс-депутат Максим Микитась став фігурантом низки кримінальних проваджень, частина з яких безпосередньо пов'язана з компанією Укрбуд. Зокрема, слідчі підозрюють його в заволодінні майном Нацгвардії на суму більш ніж 81 млн гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти