Меткомбінат "Азовсталь" планує відремонтувати свої доменні печі до кінця листопада

11 серпня 2021, 18:03
Ремонтні роботи стартували в лютому, а інвестиції в оновлення двох агрегатів склали орієнтовно 140 млн гривень.
Меткомбінат 'Азовсталь' планує відремонтувати свої доменні печі до кінця листопада
ілюстрація УНІАН

До кінця листопада 2021 року меткомбінат "Азовсталь" групи компаній "Метінвест" планує завершити капітальний ремонт повітронагрівачів № 11 БІС доменної печі № 3 та № 12 БІС доменної печі №4.

Ремонтні роботи стартували в лютому, а інвестиції в оновлення двох агрегатів склали орієнтовно 140 млн гривень, повідомили в пресслужбі компанії.

"Завдяки капітальному ремонту цього важливого обладнання ми створюємо умови для його безаварійної роботи і піднімемо ефективність виробництва. Завдяки ремонтним роботам планується підвищити температуру гарячого дуття по доменних печах №3 і №4 до 1200°С і отримати економію по коксу в розмірі 1 кг на тонну чавуну", – розповів газівник доменної печі доменного цеху МК "Азовсталь" групи "Метінвест" Максим Підгорний.

відео дня

Також в "Метінвесті" уточнили, що повітронагрівачі доменних печей призначені для підігріву дуття перед подачею його в доменну піч. Зазначається, що на об'єктах вже виконано низку важливих ремонтних заходів. Після охолодження агрегатів фахівці демонтували вогнетривку футеровку, замінили металоконструкції, провели ревізію механо- та електрообладнання.

На сьогодні на проммайданчику фахівці підрядних організацій приступили до монтажу вогнетривкої футеровки. Запланована тривалість - 150-170 діб. Далі повітронагрівачі будуть поставлені на розігрів, а після пусконалагоджувальних робіт введені в експлуатацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти