Медузи жалять і нападають на всіх: туристи показали катастрофічну ситуацію в Кирилівці

18 липня 2021, 18:11
Як відзначають вчені, зростання кількості медуз в Азовському морі можна порівняти зі збільшенням їх чисельності в Чорному.
Медузи жалять і нападають на всіх: туристи показали катастрофічну ситуацію в Кирилівці
Медузи атакують відпочиваючих / соцмережі

Азовське море кишить медузами, а туристи на українському курорті Кирилівка поділилися відео, де показали усіяний ними берег.

Як кажуть туристи, пісок встеляють медузи суцільним килимом. Купатися в морі неможливо - у воді відпочиваючих прямо біля берега жалять медузи.

Відповідні кадри опублікував харків'янин Євген Гуртовенко в Facebook.

"На пляжі, де велася зйомка, мало людей, а в морі ніхто не купається. Жінка виловлює з води медуз і кидає їх на берег. На піску вже утворилися пристойного розміру "острова" з морських тварин", - каже відпочивальник.

Автор повідомляє, що приїхав зі Степанівки, так як там неможливо купатися через навалу медуз, але виявилося, що в Кирилівці справи йдуть не краще.

За словами Гуртовенко, велика частина туристів проводить час біля басейнів, тому що корнероти атакують, варто тільки увійти у воду.

Як відзначають вчені, зростання кількості медуз в Азовському морі можна порівняти зі збільшенням їх чисельності в чорному, а проробляють шлях вони через Керченську протоку навесні.

Ще один важливий фактор-поступове наближення солоності обох морів, зокрема, через зміни у водному балансі Азовського басейну. До того ж досить теплі зими сприяють успішній зимівлі теплолюбних медуз, і масове присутність планктону тут - ще один аргумент для їх міграції.

Як раніше повідомляв Главред, в курортному Бердянську Запорізької області, який приваблює туристів теплим Азовським морем, відпочиваючі скаржаться на незручності при купанні на пляжах. Туристами не дають спокою морські блохи.

А в Києві в Русанівській затоці Дніпра вода придбала дивний вигляд і колір. Відповідні кадри публікують очевидці в соцмережах.

На записі видно, що чистий річковий потік змішується з каламутною глинистою масою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти