Мати викликала швидку тільки на п'ятий день: нові деталі отруєння дітей грибами під Вінницею

7 вересня 2021, 18:29
Жінка досі не може зрозуміти, як діти наїлися отруйних грибів.
Мати викликала швидку тільки на п'ятий день: нові деталі отруєння дітей грибами під Вінницею
За життя їх 13-річного брата зараз борються медики / скріншот

У селі Крутогорб на Вінниччині п'ятеро дітей отруїлися грибами. У Гайсинську районну лікарню спочатку доставили трьох дітей, стан яких був важким. Дві дівчинки 4 і 12 років померли в лікарні, а за життя їх 13-річного брата зараз борються медики.

"Перша дитина о 9:00 ранку знову дає зупинку, 12 років дитині, ми починаємо реанімаційні заходи, все можливо і все що неможливо виконуємо. І в цей час у меншої дитини падає різко тиск", — розповів в. о. завідувача реанімації Гайсинської лікарні Дмитро Кондратюк у коментарі "ТСН".

Дівчаток медикам врятувати не вдалося - у них відмовили внутрішні органи. Чим вони могли отруїтися, тоді лікарі не знали, бо мати нічого не пояснювала.

Сказала правду лише після смерті дітей

У тому, що всі п'ятеро дітей з'їли саме отруйні гриби, які зібрали в лісі, мати зізналася пізніше. Спочатку вона намагалася лікувати малюків вдома, а швидку викликала тільки на п'ятий день хвороби.

Що з іншими дітьми

Трьох дітей, які залишилися живими, забрали в обласну дитячу лікарню. За життя одного з них — 13-річного В'ячеслава досі борються лікарі.

За даними поліції, в сім'ї було всього 8 дітей, яких жінка виховувала одна.

читайте такожСвяткували День знань: на Івано-Франківщині масове отруєння дітей"Вони десь там збирали гриби, вона закривала, дітям вона не давала їх їсти, як вони наїлися цих грибів, вона пояснити не може", — повідомили в місцевій поліції.

Тепер жінці готуються висунути підозру за недогляд за дітьми.

Раніше ми повідомляли, що в Харківській області померла тримісячна дівчинка - у дитини було важке харчове отруєння. За її життя боролися спочатку районні лікарі, а потім обласні, але врятувати не змогли. Викликати отруєння могло коров'яче молоко, яким годували дитину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти