Локдаун у Києві: Кличко попередив про рейди в транспорті та ТРЦ

1 листопада 2021, 10:04оновлено 1 листопада 2021, 10:35
У Києві локдаун працює тільки для невакцинованих людей, підкреслив мер столиці.
Локдаун
У Києві посилили карантин / УНІАН

У Києві з понеділка, 1 листопада, посилили обмеження через перехід столиці до червоної зони карантину.

Мер Віталій Кличко розповів про те, як працюватиме локдаун у столиці і кого він торкнеться. Як підкреслив він в ефірі каналу Україна 24, локдаун в столиці відноситься до тих людей, які не вакциновані.

"Тобто, відвідування торгових центрів, ресторанів, кафе, салонів і так далі — будь ласка, але тільки якщо ви вакциновані. Все продовжує працювати, в тому числі і транспорт, але якщо ви не вакциновані, ви повинні самоізолюватися і максимально обмежити контакти. Сьогодні локдаун працює тільки для невакцинованих людей", - пояснив столичний градоначальник.

За його словами, в Києві перевірки проходитимуть вибірково, а учасники спеціальних рейдів контролюватимуть наявність вакцини — або сертифікат в Дії, або ПЛР-тест.

"Якщо будуть порушення, то власник торгового центру або приватного бізнесу, де будуть виявлені такі випадки, буде оштрафований. Неможливо поставити наряд поліції біля кожного автобуса, кожного закладу і в кожному ТЦ. Буде вибірково проходити контроль", - додав Кличко.

читайте такожУ транспорт - за COVID-сертифікатами: як Київ перейшов у "червону зону" карантину

Київ у "червоній зоні" карантину

Нагадаємо, з півночі понеділка, 1 листопада, Київ офіційно перейшов до Червоної зони карантину. Відсьогодні у столиці почнуть діяти суворі обмеження, але торкнуться вони лише невакцинованих від коронавірусу громадян. Точна дата, коли Київ вийде з червоної зони, поки що невідома.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти