Кінець карантину: з'ясувалися подробиці роботи закладів освіти

21 січня 2021, 21:00
Університети та ПТУ можна буде відвідувати лише групами із не більше 20 осіб.
школа
школа / з 25 січня школярі повертаються за парти

З 25 січня наша країна повертається до обмежень "помаранчевої зони", а це означає, що вже з понеділка учні шкіл зможуть повернутися за парти, повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки України.

Як нагадали в Міністерстві, з понеділка свої двері знову відкриють заклади загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої художньої освіти. Університети та ПТУ можна буде відвідувати тільки групами із не більше 20 осіб.

Якщо на самоізоляції перебуватиме половина здобувачів освіти та персоналу, то такий заклад відправлятимуть на карантин. Також у закладах освіти забороняється проводити заходи за участю дітей з більш ніж однієї групи або класу та з глядачами.

читайте такожЗникнення старшої школи в Україні: що і коли зміниться

Крім того, студентам, які прибувають на навчання з країн "червоної зони", необхідно проходити самоізоляцію. Під самоізоляцію потрапляють і ті, хто прибув із ОРДЛО та з Криму. Однак ця норма не застосовується, якщо немає підстав вважати, що особа контактувала з хворим COVID-19.

Відновлення навчального процесу в школах:

  • Раніше глава МОН Сергій Шкарлет заявив про те, що після завершення жорсткого карантину учні 9 і 11 класів у разі сприятливої епідеміологічної ситуації зможуть повернутися до повноцінного навчання в школах.
  • Повернення учнів 9-х і 11-х класів до повноформатного навчання є вкрай необхідним і важливим. Все буде залежати від ситуації з коронавірусом в кожній окремій області.
  • У разі, якщо в регіоні будуть підвищені показники, учні навчатимуться за змішаною формою навчання.
  • Якщо показники будуть в нормі, учні випускних класів зможуть повернутися за шкільні парти після 24 січня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти