Кабмін поновив ПДР для велосипедистів: що змінилося

25 жовтня 2021, 19:37оновлено 25 жовтня 2021, 20:11
Тепер велосипедисти мають переїжджати проїжджу частину по велосипедному переїзду, а в разі його відсутності відповідно до вимог ПДР.
люди, велосипед
Кабмін вніс зміни в ПДР / Reuters

Кабмін вніс зміни до Правил дорожнього руху в Україні - зокрема до розділу, який стосується вимог до велосипедистів, йдеться в постанові.

Уряд ввів у правила дорожнього руху нові поняття, такі як:

  • велосипедна доріжка - доріжка з покриттям поза проїзною частиною вулиці та/або дороги, розташована окремо або суміжно з тротуаром або пішохідною доріжкою, яка призначена для руху на велосипедах, і позначена дорожнім знаком 4.14 і горизонтальною розміткою 1.36;
  • велосипедна смуга-смуга, призначена для руху на велосипедах в межах проїжджої частини вулиці та/або дороги, яка позначена дорожнім знаком 5.88 і відповідною горизонтальною дорожньою розміткою;
  • велосипедний переїзд - місце перетину велосипедистами проїжджої частини в межах перехрестя або поза ними, позначене дорожньою розміткою 1.15.

Також зміни стосуються правил перетину проїжджої частини на велосипеді.

відео дня

Тепер велосипедисти мають переїжджати проїжджу частину по велосипедному переїзду, а в разі його відсутності відповідно до вимог ПДР. А в місцях, де рух регулюється, велосипедисти повинні керуватися сигналами регулювальника або світлофора.

Раніше Главред писав про те, що з 1 жовтня водії автомобілів, проїжджаючи поза населеними пунктами повинні протягом найближчих семи місяців включати денні ходові вогні (щоб бути більш помітними на дорогах).

У відомстві нагадали, у разі відсутності в конструкції транспортного засобу денних ходових вогнів, необхідно включати ближнє світло фар. Такі обмеження на дорогах для водіїв авто діятимуть до травня - з жовтня по квітень

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти