Через санкції проти Медведчука в Україні подорожчає паливо – експерт

23 лютого 2021, 17:03оновлено 23 лютого 2021, 17:43
Нашій країні загрожує загострення ситуації на Донбасі, попередили експерти.
Політолог попередив, що через покарання Медведчука в Україні подорожчає дизпаливо
Через покарання Віктора Медведчука в Україні подорожчає дизпаливо, вважає політолог / УНІАН

Директор аналітичного центру Третій сектор – політолог Андрій Золотарьов, спрогнозував, що влада Росії влаштує Україні наслідки санкцій проти Віктора Медведчука – голови політради партії Опозиційна платформа – За життя та кума президента РФ Володимира Путіна.

Санкції проти Медведчука спричинять подорожчання дизельного палива, і через них значно зросла ймовірність загострення ситуації на Донбасі, розповів експерт Главреду.

Співрозмовник додав, що обмежувальними заходами було порушено баланс, який сформувався під час президентства Петра Порошенка, коли на тлі "заклинань" про "Армію, мову, віру" Київ купував російські енергоносії й торгував з РФ.

"Це (санкції проти кума Путіна – Ред.) відіб'ється і на цінниках на заправках (дизельне паливо стане дорожче), і на ситуації на Донбасі... Наслідки – неминучі, тому що Зеленський (президент Володимир Зеленський – Ред.) зламав баланс, який був сформований при Порошенку...", – заявив Золотарьов.

читайте такожЕксперт спрогнозував відповідь Росії Україні на санкції проти МедведчукаВійськовий експерт – полковник запасу Олег Жданов – теж вважає, що через обмежувальні заходи ситуація на частині сходу України загостриться.

"...кількість обстрілів ...буде збільшуватися, а їх якість буде змінюватися – можливим стає застосування артилерії для нанесення українській стороні максимальних втрат. Це неприйнятно для Зеленського: кожен убитий чи поранений солдат – це удар по рейтингу...", – поділився Жданов з Главредом.

Санкції в Україні проти Віктора Медведчука – що потрібно знати

  • Володимир Зеленський на початку лютого поставив підпис під указом, яким на п'ять років санкції запроваджуються проти телеканалів ZIK, 112 Україна і NewsOne, які називають "медведчуківськими". Канали позбавили ліцензій і заблокували.
  • У Кабміні повідомляли, що ці канали опосередковано фінансувала Росія.
  • Пізніше Рада національної безпеки і оборони вирішила запровадити санкції проти Віктора Медведчука та його дружини – телеведучої Оксани Марченко – за фінансування тероризму.
  • Під санкції потрапило майно Медведчука та Марченко, зокрема ділянка трубопроводу Самара-Західний напрямок, який привласнив кум Путіна.
  • Зеленський вже підписав указ про запровадження обмежувальних заходів.

Довідка. Станом на 22 лютого середня вартість дизельного палива в Україні становила 26,43 грн, повідомляє minfin.com.ua.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти