Історик пояснив, чому Польща - один з найнадійніших союзників України

27 травня 2022, 01:48
Поляки чудово розуміють загрозу російській агресії. Вони знають, що українці зараз захищають не лише себе та свою державу, але й всю Європу.
Дуда, Зеленський, В'ятрович
В'ятрович пояснив, чому Польща - один з найнадійніших союзників України / Фото president.gov.ua, УНІАН

Польща активно допомагає Україні та стала одним з найнадійніших союзників у війні з країною-агресоркою РФ поряд з США та Великою Британією. Історик, ексдиректор Українського інституту національної пам'яті, боєць ТРО Володимир В'ятрович пояснив, чому так відбувається попри те, що між українцями і поляками було чимало розбіжностей.

"Поляки прекрасно розуміють загрозу російській агресії, зокрема і для себе. Вони чудово розуміють, що українці зараз на українській землі захищають не лише себе та свою державу, а й Європу, весь вільний світ", - сказав В'ятрович під час чату на Главреді.

Ексдиректор Українського інституту національної пам'яті визнав, що в історії України та Польщі є чимало сторінок, які поділяють ці дві країни.

відео дня

"Але, разом з тим, одним з ключових моментів польсько-української історії є те, що найнебезпечнішою для нас обох є Росія. І непорозуміння між нашими народами будуть використані Росією. Якщо ми об'єднуємося, то, навпаки, ми маємо можливість перемогти Росію", - сказав В'ятрович.

"Зараз ми створюємо нову історію - історію того, як ми переможемо Росію спільними зусиллями. Дуже радий, що наші польські сусіди готові брати участь у цьому", - додав він.

Як повідомляв Главред, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Україна навряд чи погодиться на умови миру з Росією, які передбачали б втрати територій. І якщо окремі політики на Заході вважають, що Київ можна змусити піти на такий крок, вони глибоко помиляються. Москва повинна понести покарання за вбивство росіянами українців.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти