Іранський Іл-76 прилітав до Криму і міг привезти нову партію "Шахедів" - ЗМІ

7 вересня 2023, 22:31
241
Кримські партизани вважають, що Іран міг поставити росіянам нову партію дронів-камікадзе.
Іранський Іл-76 прилітав до Криму і міг привезти нову партію 'Шахедів' - ЗМІ
Раніше цей борт вилетів з Тегерана в Москву / Колаж Главреда. Фото: Крым. Реалии, Defense Express

Іранський військово-транспортний літак Іл-76 сідав в окупованому Криму. Відомо, що росіяни часто запускають з півострова по материковій Україні іранські дрони-камікадзе.

На маршрут літака на "Flightradar24" увагу звернуло видання "Крым. Реалии". Журналісти зауважують, що Іл-76 вилетів із закритого аеропорту Сімферополя. Зараз цей аеропорт приймає тільки військові вантажі.

Станом на 18:00 за київським часом борт прямував на південний схід і летів над Чорним морем.

відео дня

Партизани спільноти "Крымский ветер", своєю чергою, пишуть, що 4 вересня цей борт вилетів з Тегерана в Москву і того ж дня вилетів з Москви далі в невідомому напрямку. Наступного разу вже засвітився з вильотом із Сімферополя.

"Можливо, такі візити були і раніше, але з вимкненим транспондером. Також поки невідомо, що він привіз до Криму: іранські дрони, запчастини до них або фахівців-інструкторів", - пишуть партизани.

Раніше спікер ПС Юрій Ігнат зазначав, що росіяни використовують Іл-76 для поставок "Шахедів". Частина саме цих літаків була знищена на аеродромі в Псковській області 30 серпня.

Росія б'є "Шахедами"

З жовтня 2022 року Росія (тоді під військовим керівництвом генерала Суровікіна) почала обстрілювати енергооб'єкти України, щоб залишити цивільне населення без світла, води і тепла взимку.

У весняно-літній період РФ комбінувала ракетні удари з масованими пусками цих дронів, щоб заплутати ППО. Однак, як вважають українські військові, восени ЗС РФ повернуться до своєї старої тактики і знову спробують влаштувати українцям блекаут.

За словами представника Повітряних сил Юрія Ігната, загарбники дещо змінять підхід, зважаючи на брак ракет, і будуть більше використовувати дешеві іранські дрони.

ЗМІ вже неодноразово писали про організацію виробництва "Шахедів" на території Росії. Щоправда, наразі окупанти змушені ще користуватися ресурсами підсанкційного Ірану.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти