Екс-нардеп розповів, як Порошенко намагався приховати Іловайську трагедію

10 липня 2020, 02:32оновлено 10 липня 2020, 03:35
Комісія в новому складі працює вже рік, однак результати, як і раніше, відсутні.
Порошенко
Порошенко намагався приховати трагедію Іловайська / УНІАН

Колишній народний депутат і екс-голова тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування обставин Іловайської трагедії Андрій Сенченко заявив, що Петро Порошенко, користуючись службовим становищем на посаді президента, чинив тиск на роботу комісії з розслідування.

В ефірі суспільно-політичного ток-шоу Право на владу на телеканалі 1+1 він чітко відповів на питання про те, хто винен у загибелі українських солдатів під Іловайськом.

"Чітко написано, що перший і головний-це Головнокомандувач Збройними силами України того часу Петро Олексійович Порошенко. Безумовно є відповідальність керівника генерального штабу (Віктора Муженка - ред.)", - констатував він.

Сенченко додав, що Порошенко особисто намагався вплинути на хід розслідування.

читайте також"Тисну руку, Володимире Володимировичу": опубліковано записи розмов Порошенка і Путіна"Офіс президента (Порошенко - ред.) системно тиснув на парламент 8 скликання для того, щоб не відновлювалася робота цієї комісії. Але це позиція Порошенка, Ложкіна і інших", - заявив він.

Екс-нардеп додав, що новий склад комісії працює вже рік, однак результатів розслідування, як не було, так і немає.

"Ви ж розумієте, що є політична парасолька над основними персоналіями, які брали участь в цьому. Зрозуміло, що Путін головний персонаж", - заявив Сенченко, додавши про відповідальність і інших представників військового і політичного керівництва країни.

Як раніше повідомлялося, соціальні мережі активно обговорюють опубліковану сьогодні телефонну розмову, на якій звучать голоси, схожі на голоси екс-президента України Петра Порошенка і президента РФ Володимира Путіна.

Нагадаємо, Андрій Деркач казав, що Петро Порошенко на посаді президента створив організовану злочинну групу, в "банду", зокрема, входив тодішній керівник ГУР Міноборони Валерій Кондратюк, який зараз займає посаду голови Служби зовнішньої розвідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти