"Або вакцинація, або ізоляція": ​Кличко заявив, що Київ на порозі "червоної" зони

20 жовтня 2021, 16:07оновлено 20 жовтня 2021, 18:14
Мер столиці закликав містян вакцинуватися, аби уникнути найсуворіших обмежень в місті.
Локдаун
Мер підкреслив, що столиця знаходиться на порозі червоної зони. / УНІАН

Мер столиці Віталій Кличко заявив, що Київ зараз опинився на порозі червоної зони карантину, а ліжка в столичних лікарнях стрімко заповнюються хворими коронавірусом. Єдиний спосіб уникнути суворих обмежень – масова вакцинація.

"За минулу добу в Києві – понад 1 тисяча нових хворих та 29 летальних випадків. Понад 500 людей потрапили в лікарні. Більшість із них – у важкому стані. Ліжка в столичних лікарнях стрімко заповнюються. Київ - на порозі "червоної" зони – написав він у своєму Telegram-каналі.

Мер зауважив, що наразі єдиний спосіб зупинити розповсюдження коронавірусу та уникнути найсуворіших обмежень – масова вакцинація.. Він підкреслив, що 98% госпіталізованих до лікарень – це не щеплені люди.

відео дня

"Я розумію, що моє звернення для частини людей – непопулярне. Але найважливіше для мене – зберегти здоров’я і життя киян! Не допустити колапсу медичної системи, яка може не впоратися з надто великою кількістю хворих. Як це було в деяких країнах під час минулих хвиль коронавірусу.", – емоційно звернувся Кличко до жителів Києва.

"Пам'ятайте: вірус блокує повноцінне життя. І вибір у нас невеликий: або вакцинація, або ізоляція! – додав Кличко

Варто зазначити, що 18 жовтня голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що у Києві вже є підстави для оголошення червоної зони карантину.

COVID-19 в Україні: останні новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти