Хоче вдарити по Києву і Волині: боєць ЗСУ заявив, що Путін готується перекинути війська до Білорусі

28 вересня 2022, 16:34оновлено 28 вересня 2022, 17:08
Білорусь уже готується прийняти велику кількість російської техніки і військ.
Российские военные, российская военная техника, Владимир Путин
Експерт заявив, що Путін готується перекинути війська до Білорусі, щоб вдарити по Києву і Волині/ Reuters, УНИАН

Російський диктатор Володимир Путін готується перекинути у Білорусь багато техніки і військових. Він планує вдарити по двох напрямках в Україні – по Києву і Волині.

Підготовка до перекидання військ розпочалася після зустрічі Путіна і Лукашенка. Про це розповів журналіст, політичний експерт, доброволець ЗСУ Кирило Сазонов у відеозверненні, яке він оприлюднив у мережі.

Він зазначає, що після зустрічі двох диктаторів у Білорусі розпочалася серйозна модернізація залізниці та усієї інфраструктури.

"Це підйомні розвантажувальні платформи, це маневрові локомотиви, це під’їздні шляхи – логістика до залізничних вузлів і реконструкція "Зябровки" – ще одного аеропорту", – розповів журналіст.

Усі підряди ведуть росіяни, а не білоруси, і розраховано, що у листопаді реконструкція повинна завершитися.

За словами Сазонова, це може вказувати на те, що у Білорусі готуються прийняти велику кількість військових і техніки.

"Це говорить про те, що "Пітун" збирається перекинути до Білорусі велику кількість живої сили і вдарити по двох напрямках логістики. Це Волинь – щоб обрізати постачання західного озброєння, і Київ – це його ідеа-фікс, тому що тільки так можна змусити Україну вступати у перемовини", – зазначив боєць ЗСУ.

Раніше український генерал Ігор Романенко оцінив ризик повторного наступу на Київ. Він зазначив, що сценарій, згідно з яким Росія, посилена білоруськими військами, знову наступатиме на Київ, розглядати не варто. Генерал пояснив, що поки у Росії немає сил для повторного походу на Київ.

Нагадаємо, видання Bloomberg із посиланням на свої джерела написало, що у Кремлі все ще сподіваються перехопити ініціативу у війні проти України і після проведеної часткової мобілізації знову рушити армією на Харків і Одесу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти