Грибок і пліснява: киянам розповіли, чому вода з крана жовта і смердюча

26 серпня 2021, 08:53
У водопровідній воді в Києві були виявлені шкідливі домішки.
Гаряча вода
Киянам розповіли про небезпеку води з крана / УНІАН

У Києві комунальники стверджують, що після обробки і знезаражування води на станції водозабору фільтрами, вода стає придатною для пиття. А жовтуватий відтінок нібито дають річки, звідки йде забір (Дніпро і Десна).

У той же час в результаті лабораторного аналізу у водопровідній воді в Києві були виявлені шкідливі домішки, повідомляє ТСН.

В результаті аналізу декількох зразків води з крана з різних частин Києва були виявлені сліди цвілі і різних видів грибка.

відео дня

Експертиза виявила в зразках води кольоровість і перманганатну окислюваність, бактерії, які можуть бути викликані відкладеннями цвілі або грибка. Крім того, виявлено забарвленість води, каламутність, вміст марганцю.

У лабораторії додали, що перевищення норм шкідливих речовин вони фіксують постійно — у всіх районах Києва.

У свою чергу в Київводоканалі заявляють, що водопровідну воду можна навіть пити з-під крана.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що головна водна артерія Вінниці і всієї області - річка Південний Буг наприкінці поточного літа стала справжньою напастю для місцевого населення. Водойма почала цвісти і через це в місті з'явився вкрай неприємний запах. Цю ж воду городяни використовують як питну, але останнім часом побоюються готувати їжу з неї.

Також раніше у Мінекології заявили про велику кількість препаратів від коронавірусної інфекції в пробах води з українських річок. Зокрема, в головних річках країни виявили залишки медпрепаратів, які використовуються для лікування COVID-19.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти