Головний виробник зошитів СРСР, Понінківська картонно-паперова фабрика, й донині тримає на собі місцеву економіку

5 жовтня 2020, 09:00
417
Понад 130 млн грн податків, зборів та інших загальнообов’язкових платежів. Саме стільки за 2019 рік заплатила Понінківська картонно-паперова фабрика до бюджету України.
Понинковская картонно-бумажная фабрика
Понінківська картонно-паперова фабрика

Незважаючи на економічну кризу та коронавірус, містоутворююче підприємство у невеликому селищі Понінка на Хмельниччині вже 223 роки тримає на собі місцеву економіку.

За словами гендиректора Понінківської картонно-паперової фабрики Руслана Сави, за минулий рік підприємство сплатило громаді майже 20 млн грн, що склало 40% місцевого бюджету.

"За минулий рік Понінківська картонно-паперова фабрика заплатила понад 130 млн грн податків, зборів та інших загальнообов’язкових платежів до бюджету України. Ми пишаємося нашою роллю у підтримці місцевої економіки, зокрема торік наші податки склали понад 40% місцевого бюджету", – наголосив Руслан Сава.

відео дня

За словами директора, цінності Понінківської фабрики допомагають підприємству та місцевій громаді досягати успіху навіть у найскладніші часи. Керівник зауважив, що чесна робота й підтримка місцевої економіки та населення завжди були пріоритетом для Понінківської фабрики. Саме тому керівництвом прийняте стратегічне рішення про диференційований підхід до різних вікових груп.

Понинковская картонно-бумажная фабрика
Понінківська картонно-паперова фабрика

"На фабриці працюють 950 осіб. Близько половини з них (369) – молоді фахівці, які набираються досвіду й офіційного трудового стажу. Третина працівників (307) – люди передпенсійного віку. Фабрикою прийнято рішення зберігати ці робочі місця через мінімальні можливості працевлаштування вікових співробітників. Ми цінуємо кожного працівника й робимо все, щоб люди пишалися своєю роботою", – додав генеральний директор.

Нагадаємо: Понінківська картонно-паперова фабрика – одне з найстаріших підприємств України в галузі паперової промисловості. Перша згадка про підприємство датується ще 1787 роком. За часів Радянського Союзу Понінківська картонно-паперова фабрика була одним із найуспішніших підприємств – виробників паперу. На заводі вироблялося понад 150 найменувань продукції, в зошитах її виробництва писав кожен четвертий учень колишнього Союзу. Крім того, підприємство є місто- та бюджетоутворюючим для семитисячної Понінківської громади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти