Геращенко розповів, що прихильники Стерненка шукали на Банковій

24 лютого 2021, 12:49оновлено 24 лютого 2021, 14:58
Прихильники активіста прийшли 23 лютого під офіс президента не для мирного мітингу, переконаний заступник міністра внутрішніх справ.
Геращенко
Геращенко розповів, що прихильники Стерненка шукали на Банковій / УНІАН

Прихильники засудженого на сім років Сергія Стерненка вийшли 23 лютого на Банкову не для мирного мітингу, а для провокації правоохоронців, заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Ті, хто вчора вийшов мітингувати, у них було завдання – провокаційні дії на те, щоб викликати ненависть у поліції. Було поранено поліцейського, проти нього застосували сльозогінний газ, зривали шоломи. Один шолом спалили, тим самим завдали матеріальної шкоди тим людям, хто платить податки", - сказав Геращенко в ефірі телеканалу НАШ.

Він нагадав, що всіх затриманих 23 лютого під ОП відпустили.

"Кожен може протестувати в нашій країні, без зброї, без нанесення тілесних ушкоджень будь-кому. Вчора це був протест, це було бажання зробити зіткнення з поліцією. Після того бажання було, щоб когось побили і після звинуватити поліцію, що ми порушуємо закон. Так не буде", – додав заступник міністра.

Справа Стерненка - про що йшлося раніше:

  • 23 лютого Приморський суд Одеси визнав Сергія Стерненка винним у викраденні людини і засудив його до семи років і трьох місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Крім того, Стерненка визнали винним у незаконному зберіганні зброї — травматичного пістолета.
  • За словами Стерненка, пістолет він знайшов біля будинку. Як результат, активісту призначили покарання за розбій і зберігання зброї, а за викрадення людини — звільнили від відповідальності за закінченням строків давності.
  • Адвокати одеського активіста Сергія Стерненка подали заяву про переведення в найкоротші терміни їх підзахисного з Одеського СІЗО до Києва, оскільки вважають, що є реальна загроза для його життя.
  • Увечері 23 лютого прихильники активіста Сергія Стерненка зібралися біля Офісу президента, щоб провести акцію протесту проти вироку активісту, після чого почалися зіткнення з силовиками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти