На Банковій прихильники Стерненка влаштували штурм, почалися затримання

23 лютого 2021, 22:23
Під Офісом президента сталися сутички на акції через Сергія Стерненка.
На Банковій прихильники Стерненка влаштували штурм, почалися затримання
Прихильники Стерненка збираються під ОПУ

Прихильники активіста Сергія Стерненко зібралися біля Офісу президента, щоб провести акцію протесту проти незаконного вироку активісту, після чого почалися зіткнення з силовиками.

На територію Офісу президента нікого не пускають. Пояснюють тим, що там ремонт. Люди зібралися біля входу на територію.

Люди вимагають звільнити активіста, якого сьогодні засудили до 7 років в'язниці.

Учасники протесту скандують "Свободу Стерненку!", а також вигукують гасла "Свободу патріотам!", "Аваков чорт", " Зелю геть!".

Між протестувальниками і силовиками відбулися зіткнення, останні у відповідь пустили сльозогінний газ.

Вхід на територію Офісу президента охороняють чотири шеренги правоохоронців у спецобмундуванні. Також безпосередньо біля ОП знаходяться близько 100 правоохоронців.

"Протистояння посилюється. Спершу один з протестувальників кинув фаєр на голови силовикам. Далі полетіли інші фаєри, які правоохоронці стали кидати назад у натовп протестувальників", - повідомляє Telegram-канал PavlovskyNews.

Зазначимо, акції на підтримку активіста Стерненка сьогодні проходять не тільки в Києві. Подібні заходи організували щонайменше у 10 містах України. Зокрема, звільнення Стерненка вимагали у Харкові, Львові, Сумах, Вінниці, Ужгороді та Івано-Франківську.

У столичній поліції заявили, що правоохоронці будуть "негайно реагувати на провокації".

"Правоохоронці в межах своєї компетенції і відповідно до вимог законодавства негайно реагують на всі провокації. Закликаємо організаторів та учасників акції дотримуватися норм чинного законодавства та не порушувати громадський порядок", - додали в поліції.

Пізніше в Нацполіціі повідомили, що в ході протистояння під Офісом президента затримано 17 осіб. Відкрито кримінальну справу - за опір співробітникам правоохоронних органів.

Крім того повідомляється, що кілька поліцейських отримали опіки від фаєрів і газових балончиків.

На Банковій прихильники Стерненка влаштували штурм, почалися затримання

Справа Стерненко - про що раніше повідомляв Главред:

  • 23 лютого Приморський суд Одеси визнав Сергія Стерненко винним у викраденні людини і засудив його до семи років і трьох місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Крім того, Стерненка визнали винним у незаконному зберіганні зброї — травматичного пістолета.
  • За словами Стерненка, пістолет він знайшов біля будинку. В результаті, активісту призначили покарання за розбій і зберігання зброї, а за викрадення людини — звільнили від відповідальності за закінченням строків давності.
  • Адвокати одеського активіста Сергія Стерненка подали заяву про переведення в найкоротші терміни їх підзахисного з Одеського СІЗО до Києва, оскільки вважають, що є реальна загроза для його життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти