Газ для населення в жовтні подорожчає: в яких регіонах українцям потрібно приготуватися

4 жовтня 2021, 13:59оновлено 4 жовтня 2021, 14:51
Як повідомляють експерти з нафтогазової галузі, мова йде про побутових споживачів, для яких "Нафтогаз України" — "постачальник останньої надії" (ППН).
Газ
Газ / УНІАН

У листопаді нинішнього року домогосподарства в Донецькій, Херсонській та Полтавській областях, а також жителі міст Кременець( Тернопільська область), Мелітополя та Мелітопольського району( Запорізька область), Коростишева та Коростишівського району (Житомирська область)та Шепетівки (Хмельницька область) отримають платіжки за газ, використаний у жовтні, з підвищеними тарифами.

Йдеться про побутових споживачів, для яких "Нафтогаз України"- "постачальник останньої надії "(ППН). Для них ціни на газ у жовтні будуть вищими, ніж у вересні. Кубометр газу для таких домогосподарств коштуватиме 16,56 гривні (без урахування вартості доставки).

Таким клієнтам (їх на даний момент 600 тисяч) радять укладати договори з іншими постачальниками протягом 60 днів — на такий термін їм гарантується газозабезпечення за тарифом ППН.

відео дня

До того повідомляється, що клієнти держкомпанії, які уклали з "Нафтогазом" річний договір, платять по 7,96 гривні за кубометр "блакитного" палива. На тариф ППН автоматично переводять тих споживачів, чий газопостачальник збанкрутував або позбувся ліцензії на діяльність.

читайте такожОприлюднено ціни на газ на жовтень: скільки доведеться платити

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Україні газопостачальні компанії опублікували нові місячні тарифи, які почнуть діяти з жовтня 2021 року.

Місячні тарифи на жовтень зросли у ряду постачальників.

Звернемо увагу, що окремі газопостачальні компанії підняли тариф вище 30 гривень за кубометр газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти